Kezdőlap Sport Idegenben is ...

Idegenben is hajszálnyira a bravúrtól!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idegenben szerepeltek az NKA Universitas Pécs NB I A-csoportos csapatai a legutóbbi játéknapon. A lányok a Diósgyőr, a fiúk pedig a Sopron otthonában tettek meg mindent a bravúrért és nem sok híja volt a sikernek.

A nők az Euroligában is érdekelt Diósgyőr otthonában léptek pályára és végig nagyszerűen küzdve végül egy ponttal maradtak alul.

Weninger Virág nélkül utaztunk Miskolcra, csapatkapitányunk a hétközi Európa Kupa mérkőzésen szenvedett térdsérülést. Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. Az idei szezonban is bizonyítják, hogy megérdemlik, hogy az Euroligában szerepeljenek. Nekünk dolgoznunk kell a hibáinkon, de az ilyen ellenfelek ellen lehet igazán fejlődni” – mondta Jovan Gorec vezetőedző a mérkőzés után.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk ma, úgy gondolom, hogy negyven percen keresztül küzdöttünk, hajtottunk. Sajnos sok kisebb hibánk volt, amiket ki kell még javítani, főleg a végjátékban. Ezt kell gyakorolnunk, hogy az ilyen helyzetekben is tudjunk élesek lenni. Megyünk tovább” – nyilatkozta a csapat játékosa, Mérész Beatrix a klub honlapján.

Az élvonalban újonc pécsi fiúkat Sopronba szólította a sorsolás a legutóbbi játéknapon és itt sem hiányzott sok a bravúrhoz. A csapat végig jól tartotta magát, a negyedik negyedet hat ponttal megnyerte, de ez nem volt elég az üdvösséghez: a házigazda 78:75 arányban kerekedett felül.

Nagy energiával játszott a Sopron, és főleg az első félidőben nagyon nehéz volt védekezni ellene. A fordulás után kontrolláltuk a védekezést, de a túloldalon rengeteg üres helyzetet hagytunk ki. A végén a támadólepattanóknak köszönhetően a Sopron győzedelmeskedett, mi pedig szenvedtünk” – értékelt Goran Tadics vezetőedző.

A pécsi nők a hatodik, a fiúk pedig a 12. helyen állnak az A-csoportos tabellán.

Női kosárlabda NB I A-csoport

DVTK Hun-Therm – NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)

Miskolc, 1200 néző. V.: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 12/6, Laczkó 6/6, Wallace 21/12, Mérész 14, Williams 14. Csere: Kiss 5/3, Rátkai 2, Smailbegovic 4/3, Olawuyi 4. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Férfi kosárlabda NB I A-csoport

Sopron KC – NKA Universitas Pécs 78-75 (26-18, 17-17, 19-18, 16-22)

Sopron, 1300 néző. V: Földházi, Pozsonyi, Lengyel

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius G. 2, Benke K. 3, DURMO 18/3, Herger 4, Manjgafic 14/9. Csere: Meleg G. 12/6, Lados 3/3, Kovács P. 2, Scherer 2, LUZAIC 15/9. Edző: Goran Tadics


Fotó: peacpecs.hu