Kezdőlap Sport Nemzetközi ko...

Nemzetközi kosárlabda rangadó szerdán, a mezőny egyik favoritja érkezik a Mecsek aljára

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai pályán is bemutatkozik az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az Európa Kupában. A lányok a múlt heti, törökországi szoros vereség után a mezőny egyik favoritja, az olasz Venezia ellen javtanának. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik.

Nem indult jól a pécsiek számára a nemzetközi szereplés, a lányok három ponttal elveszítették a Bursa elleni idegenbeli mérkőzést. A lehetőség máris itt a javításra, szerdán a csoport favoritja, az előző Európa Kupa versenykiírás elődöntőse, a tavalyi olasz bajnoki pontvadászat bronzérmese, a nagy múltú Velence érkezik a Mecsek aljára.

Az új évadban egy remek rajtot vett Andrea Mazzon együttese, veretlen a hazai pontvadászatban és hatalmas különbséggel, 91-38-ra verte a Dubrovnik együttesét az Európa Kupa nyitófordulójában. Hazai pályán megszerezték a bajnokságban az Euroligás Famila Schio skalpját, tíz ponttal, 78-68 arányban legyőzték Juhász Dorka kompletten kiálló csapatát, ami nem kis bravúr! Az olaszok egyik alapfegyvere, hogy kiemelten koncentrálnak a védekezésre és ebből igyekeznek gyors támadásokat vezetni, írja a pécsiek honlapja.

Egy nagyon erős csapattal fogunk összecsapni szerdán. Törökországban egy jó meccset játszottunk az Európa Kupa nyitó fordulójában, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan a lányok kosárlabdáztak, viszont az eredménnyel nem. Azon leszünk, hogy szerdán Pécsett még jobban játsszunk, mint Bursában, és előre lépjünk saját játékunkban is. A fiatal és újjáalakuló csapatunknak a fejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy ilyen jó csapatok ellen jó meccseket tudjon vívni. Mindig jó érzés és ünnep számunkra itt Pécsett saját közönségünk előtt nemzetközi mérkőzéseket játszani, ennek egészen különleges hangulata van. Bízunk abban, hogy a várakozások és az atmoszféra segíteni fognak abban, hogy a csapat magas szinten tudjon teljesíteni szerdán, amiből egy jó mérkőzés kerekedhet ki, egy szerintünk Euroliga szintű ellenféllel szemben” – mondta Jovan Gorec vezetőedző.

Az NKA Universitas Pécs – Umana Reyer Venice mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik, a belépőjegyek ára 1 000 forint, 16 éven aluliak és 70 éven felüliek számára a belépés ingyenes.

Fotó: peacpecs.hu