Kezdőlap Sport Elnyűhetetlen...

Elnyűhetetlen kozármislenyiek – 8 hiányzó, 55 perc emberhátrány, sima siker

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább folytatta bravúros menetelését a Kozármisleny a labdarúgó NB II-ben. Az ősz egyik meglepetéscsapata a Vasas elleni emlékezetes hazai diadal után a tavalyi bronzérmes Ajka otthonában lépett pályára és úgy győzött 3-0-ra, hogy a keretből különböző okok miatt nyolcan is hiányoztak, ráadásul egy piros lap miatt több mint 50 percig emberhátrányban kellett futballozni.

„Az előzmények tükrében elképesztő dolog, amit a játékosok a pályára kivittek. 8 játékosunk hiányzott, történt olyan esemény is, ami megviselhette a csapatot, egy játékosunk karambolozott, beteg emberek, sérültek voltak, Molnár Ádin úgy játszott, hogy a meccs előtti este nem nagyon maradt meg benne étel. 14 felnőtt mezőnyjátékossal és 2 ifistával mentünk el Ajkára, majd 55-56 percet emberhátrányban játszani, ha vezetünk, ha nem az egy óriási előny az Ajkának és egy óriási megpróbáltatás a játékosaimnak.

Amit a játékosok a 2. félidőben pályára vittek, az elképesztő! Boldog vagyok és nagyon elégedett vagyok a csapattal, amit elképzeltünk és elterveztünk, azt megvalósították a pályán. Aki ma pályára lépett, kezdőként vagy csereként mindenki a maximumot nyújtotta. Mérkőzés előtt átbeszéltük, hogy ez a meccs számunkra is fontos, abból a szempontból, ha mi a mezőny eleje környékén szeretnénk maradni és nem szeretnénk a jó sorozatunkat megszakítani, akkor ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz, hiszen az Ajka a mérkőzés előtt már tudta, hogy a Mosonmagyaróvár nyert, így visszacsúsztak az utolsó helyre, így ők az életükért játszottak. Ezért is becsülöm a játékosaimat, hiába volt 20 pontunk, ugyanúgy élet-halál mérkőzést játszottak, amiből mi jöttünk ki jobban! Köszönhetően egyéni képességekben Kirchner Krisztián villanásainak vagy annak, hogy mi levittük földre a labdát, próbáltunk játszani, passzolni, ez alapján is a futball nyert valahol. A játékosok ma mindent megtettek a stábjukért, a klubért, a városért, régen láttam ennyi boldog arcot!” – értékelte a látottakat Aczél Zoltán vezetőedző.

A kozármislenyi együttes 12 forduló után 23 megszerzett ponttal a tabella harmadik helyén áll. Vasárnap 17 órától a Gyirmót FC Győr elleni hazai összecsapással folytatódik a másodosztályú pontvadászat.

Fotó: kozarmislenyfc.hu