Kezdőlap Sport Labdarúgó NB ...

Labdarúgó NB III.: jöhet a derbi Szentlőrincen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap 13 órától játsszák a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjának csúcsrangadóját: a mezőny két legerősebb csapata, a Szentlőrinc és az Iváncsa csap össze egymással a baranyaiak pályáján. Lássuk, mit mutatnak a számok!

Az őszi szezon eddigi 12 fordulójában már kiderült, hogy ez a két együttes toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből. Az Iváncsa 34, a Szentlőrinc pedig 32 pontot gyűjtött eddig. Mindkét csapat veretlen, a különbség köztük csupán annyi, hogy a Fejér megyei alakulat egyszer, a baranyai társaság pedig kétszer játszott döntetlent. Az Iváncsa Nagykanizsán „ikszelt”még augusztus elején, a Szentlőrinc SE pedig a PTE-PEAC és a Ferencváros II. otthonában hullajtott pontokat.

Az Iváncsa gólkülönbsége 35-10, a lőrincieké pedig 33-8, vagyis ezen a téren nincs különbség a két gárda között. A Szentlőrinc fiatal játékosa, Rétyi Róbert ugyanakkor 12 találatával vezeti a csoport góllövőlistáját. A futballista a legutóbbi fordulóban, az MTK II. pályáján kétszer is betalált, mindkét alkalommal büntetőből. Az Iváncsa legeredményesebb labdarúgója Bányai Péter, aki 9 gólnál jár.

Az iváncsai együttes akkor szerzett magának országos elismertséget, amikor 2022 őszén a Magyar Kupában 3-2-re megverte és ezzel kiejtette a Ferencvárost. A Szentlőrinc viszont az elmúlt éveket az NB II-ben töltötte és napjainkban is rendre megmutatja, hogy erős, egységes csapat.

Ha a vasárnap 13 órakor kezdődő rangadón a hazai csapat nyer, akkor átveszi a vezetést a tabellán. Döntetlen és vendégsiker esetén az Iváncsa marad az éllovas. Természetesen ezen a délutánon még nem dől el semmi a bajnokság végkimenetele szempontjából, de a szentlőrinci csapatnak mindenképpen plusz energiákat adna, ha megverné a legnagyobb riválisát.

Reméljük, népes szurkolótábor kíséri majd figyelemmel az eseményeket a helyszínen és portálunk jóvoltából a világhálón!

Fotó: szentlorincse.hu