Kezdőlap Sport Bemutatkoztak...

Bemutatkoztak, most szomszédvári rangadó vár rájuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A történelmi bemutatkozás után az előttünk álló hétvégén szomszédvári rangadó vár a pécsi Rátgéber Akadémia együttesére a férfi kosárlabda élvonalban. Az újonc szombaton a Kaposvári KK otthonában lép pályára.

Története egyik fontos állomásához érkezett szeptember végén a Rátgéber Akadémia. A pécsiek felnőtt férfi csapata bemutatkozott az NB I. A csoportjában, ráadásul éppen a bajnoki címvédő Falco KC Szombathely otthonában. Az ellenfél együttesét erősítette a pécsiek egykori növendéke, Pongó Marcell is. A papírforma végül nem borult a vasi vármegyeszékhelyen, a házigazda 112:92 arányban bizonyult jobbnak.

Ez az első szezonunk az első osztályban. Az együtt töltött két hónap alatt megfelelően és jól felkészültünk az előttünk álló feladatokra. Az eddig tapasztaltak alapján úgy érzem, fizikálisan fel tudjuk venni a versenyt a legjobb csapatokkal szemben is” – mondta az akadémia honlapján az NKA Universitas Pécs vezetőedzője, Goran Tadic.

Az akadémia felnőtt együttese az elmúlt években lépésről lépésre haladva érte el a kitűzött célokat. Miután az NB I. B Zöld csoportjából feljebb léptek a Pirosba csoportba, három év kellett ahhoz, hogy a legmagasabb osztályba kerüljön a társaság. Ahogy mondani szokás, nem akármi!

Két nagy célunk van. Az első, hogy fiatal játékosainkat fejlesszük, mert hiszem, hogy vannak olyanok, akik meghatározó játékosok lehetnek majd akár még a magyar válogatottban is, de természetesen bent is akarunk maradni az első osztályban, meccseket akarunk nyerni. Egy hosszú kemény szezon és út előtt állunk, de mindig az első lépés a legnehezebb. Levonjuk a konzekvenciákat és megyünk tovább” – fogalmazott a szombathelyi meccs után Tadic.

A pécsiekre a pontvadászat második fordulójában szomszédvári rangadó vár: szombaton 18 órakor a Kaposvár csarnokában lépnek pályára. A KKK legénysége az Egis Körmend elleni, első fordulóban elszenvedett 80-71-es vereség után első győzelmét szeretné megszerezni, de ehhez minden bizonnyal lesz egy-két szava a Rátgéber Akadémia csapatának is.

Férfi NB I., A-csoport, 1. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–NKA Universitas Pécs 112–92 (27–23, 42–20, 25–22, 18–27)
Pécs: Manjgafic 31/6, Meleg G. 17/6, Durmo 16/3, Benke K. 8, Kerpel-Fronius G. 7/3, Kovács P. 6, Scherer 4, Lukácsi 3

Fotó: Rátgéber Akadémia