Kezdőlap Sport Bátran kézila...

Bátran kézilabdáztak a komlóiak a világsztárok otthonában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bátran kézilabdázott a komlói férfi kézilabdacsapat a 27-szeres bajnok Telekom Veszprém otthonában a honi pontvadászat hétvégi fordulójában. A tartalékos baranyai együttesben a második félidőben hat ifjúsági korú játékos is lehetőséget kapott. A Bajnokok Ligájában menetelő bakonyiak 16-13-as első félidő után végül 40:24 arányban bizonyultak jobbnak.

A veszprémi találkozó első részét gyors hazai akciók és megfontolt komlói támadások jellemezték. A vendégek bátran kézilabdáztak és tartották a lépést a világhírű ellenféllel. 6-6 után Jerkovics a vezetést is megszerezte, Granics pedig kifogta Descat büntetőjét. A 13. percben 8-7-re vezetett a Komló és egészen a szünetig kiválóan tartotta magát.

A második félidő 16-13-ról indult, és érezhető volt, hogy sebességet váltottak a házigazdák. Hamar felkúszott a különbség nyolc gólra, az ifista Tóth Gábor viszont nem ijedt meg a világsztároktól és szép góllal tette le a névjegyét. Az utolsó tíz percre 11 gólos hátránnyal fordult a Komló, a vége pedig 16 gólos vereség lett.

Gratulálok a Veszprémnek. Az első 20 percben szépen játszottunk, utána lehetőséget tudtam adni az ifistáinknak. Láttam vagányságot a szemükben. Készülünk a hátralévő két mérkőzésre” – mondta a mérkőzés után a Carbonex-Komló vezetőedzője, Marosán György.

A komlói együttes előbb Egerben lép pályára, majd a dabasiakat fogadja. A csapat 6 megszerzett ponttal a 12. helyen áll a tabellán.

K&H Kézilabda Liga 11. forduló

Telekom Veszprém – Carbonex-Komló 40-24 (16-13)

Veszprém Aréna 1200 néző V: Haskó, Natkai

KOMLÓ: Granics – Varga Sz. 1, Bogdanics 3, Rotim 1, Melnicsuk 4, Jerkovics 2, Menyhárt 1. Csere: Merkovszki (k), Vekics, Szöllősi 4, Ács 4, Bazsa 2, Tóth G. 1, Begovácz, Kovács D., Bodnár 1.  Vezetőedző: Marosán György.

Fotó: komlosport.hu