Kezdőlap Sport Baranya henge...

Baranya hengerelt a kupában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljes sikert hozott a még talpon lévő baranyai csapatok számára a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulója. Hazai pályán az NB II-es Kozármisleny és az NB III-as éllovas Szentlőrinc is kivívta a továbbjutást.

A szentlőrinci együttes hat év után jutott be újra a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában. A jó formában lévő együttes igazolta a papírformát és remek győzelmet aratott a szintén NB III-as Kelen SC ellen. A találkozó első félideje nem hozott gólt, a vendégek kapusa, Czerula Dávid viszont a kiállítás sorsára jutott a 43. percben, miután buktatta az egyedül kapura induló hazai támadót, Rétyit. A szünet után már nem maradt adós a gólokkal sem a házigazda: előbb Novák Zsombor, majd Múcska Viktor, a végén pedig Keresztes Bence is a fővárosiak hálójába talált. Jöhet a következő ellenfél!

A nap másik baranyai kupameccsén nem számíthatott könnyű összecsapásra a Kozármisleny legénysége. A 27. percben Tóth Zoltán szerzett vezetést a házigazdának, a folytatásban sokáig a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 72. percben egyenlítettek a borsodiak, válasz gyanánt pedig Horváth Péter négy perc alatt kétszer is a kapuba talált. Még nem volt vége: a Barcika szépített, így Turi gólja döntötte el a továbbjutás sorsát. Hat gól, hazai siker és továbbjutás – így kell kiszolgálni a közönséget.

A végére elég parázs mérkőzés kerekedett, aminek annyira nem örülök, mert szerintem egy egész jó futballmérkőzést játszottunk. Jól játszott a csapatom az első félidőben és a másodikban is, hamarabb lezárhattuk volna a meccset. 11-esből és pontrúgásból kaptunk gólt, amiket ki kell majd küszöbölnünk, de tényleg jól fociztunk és ilyen arányban is megérdemelten jutottunk tovább” – mondta a találkozó után a Kozármisleny vezetőedzője, Aczél Zoltán.

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló, a 16 közé jutásért

Szentlőrinc SE–Kelen SC 3–0 (0–0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós (Ulrich, a szünetben), Keresztes B., Németh M., Kiss-Szemán – Hleba (Medgyesi, 54.), Kesztyűs M. – Grabant, Kiss K. (Múcska, a szünetben), Rétyi (Szabó Z., 74.) – Novák Zs. (Csörgő R., 85.) Vezetőedző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Novák Zs. (55.), Múcska (83.), Keresztes (90.).

Piros lap: Czerula (43.)

HR-Rent Kozármisleny–Kazincbarcika 4–2 (1–0)

Kozármisleny: Megyeri – Beke, Gajág, Füredi, Turi – Vajda, Kozics (Major S., a szünetben), Schuszter (Nagy M., 63.), Hegedűs M. (Bor, 73.) – Horváth P., Tóth Z. (Kispál, 90+1.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 

Gólszerzők: Tóth Z. (27.), Horváth P. (73., 76.), Turi (82.), ill. Pekár (72. – büntetőből), Kártik (79.).