Kezdőlap Sport Alaposan viss...

Alaposan visszavágtak a pécsi lányok a törököknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alaposan visszavágott a közelmúltban elszenvedett törökországi vereségért a pécsi női kosárlabdacsapat az Európa-kupában. Az NKA Universitas Pécs 78-52-re verte meg a Bursát és óriási lépést tett a továbbjutás felé.

A mindkét csapat számára fontos összecsapás első perceiben felváltva estek a kosarak, az ötödik percben még csak 6-5 állt az eredményjelző táblán. Négy perccel később is csak egy pont volt a két együttes közti különbség, a negyed végén viszont már 19-14 volt az eredmény. Kiss Angelika triplával nyitott a második negyed elején, majd Smailbegovic talált a gyűrűbe. Rátkai Eszter remekül mozgatta a csapatot és pontokat is hozott, a fiatal játékos találataival kilenc egységre nőtt a hazai előny a játékrész derekára.

A térfélcsere után 40-31-ről indult a játék, és a pécsi lányok egy 10-0-s sorozattal alapozták meg a magabiztos diadalt. A 29. percben 59-36 volt az állás és a folytatásban is a magyar csapat diktálta a tempót. Négy perccel a vége előtt Halmágyi Kitti is pályára került 74-43-as állásnál, majd az utolsó két percre testvérét, Halmágyi Katát is beküldte Jovan Gorec, így hazai pályán is tapsolhatott az akadémiás ötösnek a publikum. A végelszámolásnál fontos négy pontos győzelmet sikerült alaposan túlszárnyalni, a lányok huszonhat ponttal, 78-52-re legyőzték a Bursa csapatát.

Gratulálok a lányoknak! Ezzel a győzelemmel valószínűleg másodikok leszünk a csoportban, és továbbjutunk, ami nagyon fontos számunkra, hiszen szeretnénk még legalább egy kört menni a sorozatban. Kicsit lassabban kezdtünk, valószínűleg a nyomás miatt, de aztán belelendültünk. Örülök, hogy a sérült Sydney Wallace-on kívül mindegyik játékosomnak lehetőséget tudtam adni” – mondta a mérkőzés után a pécsiek vezetőedzője, Jovan Gorec.

A szép sikernek köszönhetően, ha minden a papírformának megfelelően alakul a továbbiakban, a pécsiek megelőzik a Bursát és továbbjutnak a csoportból a legjobb 32 közé.

Női kosárlabda Európa-kupa, 4. forduló

NKA Universitas Pécs – Bursa Uludag Basketbol (19-14, 21-17, 23-6, 15-15)
Pécs, 500 néző. V.: Martina Mekelova (SVK), Jakub Izak (SVK), Luka Brekalo (BIH)
NKA Universitas Pécs: Tadic 15, Smailbegovic 12/3, Mérész 16, Olawuyi 3/3, Williams 14. Csere: Rátkai 7, Kiss 5/3, Weninger -, Laczkó 6, Halmágyi Kitti -, Halmágyi Kata -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka


Fotó: peacpecs.hu