Kezdőlap Siklós és Harkány Siklósi és dr...

Siklósi és drávaszabolcsi projekteket támogat a beremendi cementgyár

Fotó: DDC

Egyebek mellett siklósi és drávaszabolcsi pályázatokat támogat az idén a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC). A vállalat 2011-ben azzal a céllal indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatát, hogy forrást teremtsen környezettudatos fejlesztések és a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések támogatására.

A baranyai régióban az idén is több fejlesztéshez biztosít forrást a DDC. Siklóson és Drávaszabolcson is aktívak voltak a pályázók, így különböző témakörökre épülő projektek valósulhatnak meg az év folyamán.

A siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola sikerrel pályázott a DDC-nél: a Tanliget elnevezésű pályázatával az idén egy olyan közösségi tér létrehozását célozta meg, amely a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja. A közösségi tér mellett fontos szerepet kap a megálmodott nyitott tanterem, amelyet újrahasznosított műanyagokból készült padokkal gazdagítanak. A projekt megvalósítása a tervek szerint halad, előkészületeiben a felsős tanulók is segítettek.

A siklósi iskola mellett a régió egyik kulturális központja, a Siklósi Várszínház is a környezettudatosság híve – számolt be a másik nyertes pályázatról a DDC. A Rózsakert fantázianevű pályázatával a vár Rosariumát fejlesztik tovább, amely többek között teret biztosít majd az iskolások és óvodások környezeti neveléséhez is.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására a DDC-től. „Az én házam! – Az én váram!” projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik az eddigi környezettudatos működésükhöz. Az elkészült aktívházat szeptember végén vehetik birtokba a gyerekek, amelyet jelenleg is szépítgetnek, virágokat és növényeket ültetnek a területre.

TéBa/DDC