Kezdőlap Politika Baranyai ügyb...

Baranyai ügyben rágalmazhatott a politikus, de mentelmi joga miatt simán megússza

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magánvádas ügyekben szokásos eljárásához híven nem függesztette fel az Országgyűlés Hadházy Ákos független képviselő mentelmi jogát, amelyet a Pécsi Járásbíróság indítványozott rágalmazás miatt.

A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését azért kérte a bíróság, mert egy feljelentő sérelmezte, hogy Hadházy Ákos egy tavalyi Facebook-bejegyzésében őt úgy állította be, hogy egy képviselő bizalmi embere, számos kétes uniós pénz „elcsorgató projektmenedzsere” volt.

Nem kizárt egyébként, hogy arról az ügyről van szó, amiről lapunk is beszámolt, bár ismerve a vagdalkozó balliberális politikust, akár másik ügy is lehet.

Lapunk arról számolt be tavasszal, hogy egy terjengős Facebook-posztban igyekezett megtámadni egy baranyai kistelepülést az egyébként repülős hobbijáról ismert szekszárdi politikus. A botrányairól hírhedtté vált Hadházyt – vélhetően egy szintén jómódú momentumos illető – hívhatta ki a megye egyik legszegényebb településére, Kisvaszarra, ahol egyébként számtalan segítséget igyekeznek megadni az ott élőknek.Kovács Mónika, Kisvaszar polgármestere a haknizó politikus állításait egyértelműen tényekkel cáfolta: A CIKK ITT OLVASHATÓ, KLIKK!