Kezdőlap Kultúra Óriási érdekl...

Óriási érdeklődés kísérte az Art Siklós megnyitóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Színes, érdekes, elgondolkodtató. Pár szóval így lehetne jellemezni a ma megnyílt kiállítást, mely több mint harminc képzőművész és fotós alkotásait mutatja be. Három teremben különféle stílusban és témában készült műveiket tekinthetik meg az érdeklődök június 5-ig.

–Ezek a percek azok, amikor az ember picit el tud gondolkodni, picit a másik szemével tudja látni a dolgokat. A kultúra mindig, minden körülmények között értéket képvisel. Azt a szépséget, amit a különféle alkotásokban, és a művészek szemével látott világot talán sehol máshol nem találjuk meg, mint itt, Siklóson- kezdte beszédét Riegl Gábor, Siklós város polgármestere.

Ezután arról szólt, hogyan is illeszkedik a nagy múltú Art Siklós kiállítás a település 2023-as kulturális évébe. Június 5-ig látogatható, majd a Siklósi Szalon tárlatát nyitják meg, amit idén egy kicsit kibővítettek. Így januártól szeptemberig a várban kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan jelen lesz a kultúra.

– Az Siklós Art nemcsak a mi életünkben fontos, hanem azt szeretnénk, ha az idelátogatók számára is az lenne. És a várban ezáltal is kaphatnának egy kis pluszt – fejezte be beszédét Riegl Gábor.

A megnyitó után a Lovagteremben folytatódott az est. A nagyszámú nézőközönség előtt a siklósi iskolák növendékei léptek fel, versekkel, énekkel és zeneszámokkal. A színvonalas műsort a Dolce Hegedűegyüttes fellépése zárta.