Kezdőlap Kultúra Elismerésben ...

Elismerésben részesült a Korjeni asszonykórus!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat kapott a felsőszentmártoni Korjeni asszonykórus a Dráva mentén élő horvátok népzenei és népdalkincsének megőrzésében és megismertetésében szerzett páratlan érdemeiért!

A Magyar Művelődési Intézet által 2005-ben alapított díj az elmúlt évben a miniszterelnök általános helyettesének szakmai elismerései közé tartozik. A díj korábbi hagyományait megőrizve olyan személynek vagy szervezetnek adományozható, aki vagy amely a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvi kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, valamint a nemzetiségi közművelődés és kultúra területén végzett kimagasló tevékenységével hozzájárult a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez. Az elismeréseket Semjén Zsolt Miniszterelnök helyettes és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át májusban Budapesten a Bolgár Művelődési házban.

-Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk a díjat, a 25 év alatt végzett munkánk elismerésének tekintjük. Munkásságunk során a továbbiakban is igyekszünk méltó viselői lenni ennek az országos nemzetiségi elismerésnek – nyilatkozta lapunknak Pandurné Greges Krisztina, a Korjeni asszonykórus vezetője.

Az Országos Horvát Önkormányzat június 11-én rendezi meg az Országos Horvát Zarándoklatot Révfaluba, ahol a Korjeni asszonykórus fogja énekelni a tamburás szentmisét. Majd június 26-án a helyi Horvát Önkormányzat által szervezett Iván-napon is szerepelnek majd, melynek keretén belül a felújított felsőszentmártoni templom ünnepélyes átadására is sor kerül.