Kezdőlap Közélet Siklós összef...

Siklós összefog Dominikáért és Jázminért

Jótékonysági bált szervez a VÉV, a Várunkért és Városunkért Egyesület azért, hogy a törökországi földrengés miatt bajbajutott Kovács Dominikának és Jázminnak segítsenek.

Kovács Dominika és lánya, Jázmin Malatyában éltek Dominika török férjével, amikor az országot februárban a földrengés sújtotta. Házuk nem volt biztonságos, így Dominika a lányával hazajött a szülővárosába, Siklósra. Ezt az önkormányzat 100 ezer forint rendkívüli támogatással segítette, azóta pedig – szintén önkormányzati segítséggel – sikerült elintézni, hogy Jázmin óvodába járhat. Amíg Dominika nem talál állást, addig a megélhetésük nehéz, ezért a szervezők a bál teljes bevételét nekik ajánlják fel – közölték lapunkkal szervezők.

A jótékonysági bál – amelyen Jovánovics Péter zenél – május 12-én 19 órakor kezdődik a Művelődési Házban. Az esemény szervezői között a Siklósi Hagyományőrző Egyesületet, az Apró Paták Lovas Sportegyesületet és a Siklósi Polgárőr Egyesületet találjuk.

Kovács Dominika korábban törökországi földrengés kapcsán a Blikknek elmondta, hogy arra ébredtek, hogy reng a föld és azonnal kiugrottak az ágyból, vitték a kislányunkat, Jázmint is.

– Először nem is tudtuk mit tegyünk, hogy védjük magunkat, közben folyamatosan rengett a föld. Aztán összeszedtük minden erőnket, kirohantunk az utcára, ahol akkor már nagyon sokan voltak. Iszonyatos hideg volt és óriási pánik.

Dominikáék szerencséje az volt, hogy egy viszonylag kisebb, kétszintes házban éltek. A nagy, többemeletes épületek kártyavárként omlottak össze a rengéshez közeli városokban, emberek ezreit temetve maguk alá – írta a lap.

A gyilkos erejű földrengésben több tízezren haltak meg, ennél is sokkal többen váltak hajléktalanná.