Kezdőlap Politika A baloldal gy...

A baloldal gyarmattá tenne minket

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Csaba (Fidesz) az uniós pénzek visszatartásáról érdeklődött a területfejlesztési minisztertől kedden a parlamentben, mondván, „Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és pártja” azon ármánykodik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket, „pontosan ezért gurítják nekik a Soros-dollárokat”. A dollárbaloldal mindennap keményen dolgozik a külföldről guruló dollárokért – fogalmazott.

Latorcai Csaba, a tárca parlamenti államtitkára közölte: „ismét lebuktatta magát a dollárbaloldal, hogy nekik semmi sem drága”, és a Soros-dollárokért következetesen a nemzeti érdekek ellen dolgoznak.

Magatartásuk szerinte nem hazafiság, hanem „politikai értelemben vett hazaárulás”, majd arra emlékeztetett, hogy Ferenc pápa a nemzetekfelettiséget az ideológiai gyarmatosítás útjának nevezte, miközben ezt az eszmét az európai baloldal tűzte zászlajára.
A képviselő viszonválaszában hangsúlyozta: miközben a kormányt éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy megkapjuk az uniós forrásokat, Rónai Sándor EP-képviselő épp ezzel ellentétes javaslattal jelentkezett.

Az államtitkár válaszában megjegyezte: épp a baloldal az, amely az egyik legnagyobb pénzügyi zsarnoknak akarta kiszolgáltatni az országot, „hogy az ő ideológiai gyarmatává tegyen bennünket”, majd arra szólította fel a baloldaliakat, hogy az embereket, ne a gyarmatosítókat képviseljék.