Kezdőlap Közélet Megkezdődött ...

Megkezdődött az új, modern bölcsőde építése Sásdon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

180 millió forintos pályázati támogatásból és 10 millió forintos önkormányzati önerőből építenek új bölcsődét Sásdon. A munkaterületet már átadták, az építkezés a bontási munkálatokkal kezdődött meg.

A projekt keretében a meglévő intézmény szomszédságában új bölcsőde épül. A beruházással a település bölcsődei férőhely-kapacitása a duplájára emelkedik, így sokkal több gyermek napközbeni felügyeletét tudják majd ellátni. A fejlesztéssel segítenek abban, hogy a kisgyermekes szülők vissza tudjanak menni dolgozni, a település pedig vonzóbbá válik a fiatal, gyermekvállalást fontolgató párok számára.

Nemcsak új bölcsődét építenek fel, hanem a pályázati forrásból a szükséges eszközöket, felszereléseket is be tudják szerezni.

Lapunknak korábban Jusztinger János úgy nyilatkozott, hogy a Szent Imre úton megvalósuló bölcsőde építésével egyszerre több problémára is választ adnak.

Egyrészt mivel közvetlenül az óvodával határos telken épül, így annak biztonságos megközelítését is meg tudják oldani, eddig ugyanis a forgalmas, zebra nélküli főúton kellett átkelniük az óvodába igyekvőknek, ami balesetveszélyes volt. Nem volt elegendő parkolóhely sem, amit szintúgy orvosolni tudnak újabbak építésével.

Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek

Másrészt egy romos ingatlan helyén húzzák fel a kisgyermekeket szolgáló intézményt, aminek megszerzése korábban szinte lehetetlennek tűnt; tehát ez is komoly előrelépés városképi szempontból, sőt parkosítani is fognak a környéken.

Harmadrészt az új bölcsődére már komoly igény mutatkozott a szülők részéről. 

A képek: Jusztinger János Facebook-oldala