Kezdőlap Közélet Kiemelt kormá...

Kiemelt kormányzati támogatásból újult meg a Harkány-Terehegyi park

Tizenhat milliós beruházással új funkciót kapott a harkányi terehegyi játszótér és zöld terület. A felújítás során új elemekkel bővült a jelenlegi játszótér, mellette pedig szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki. Így a kicsik számára focikapuk, mászósor, mérleg- és forgóhinta készült, felnőtteknek pedig egy teljes edzést biztosító eszközparkot alakította ki.

Kiemelt kormányzati támogatásból újul meg a Harkány-Terehegyi park – jelentette be a térség fideszes parlamenti képviselője, Nagy Csaba a közösségi oldalán tavaly év végén, a munkálatokat ez év elején kezdték el, és nemrég fejezték be.

A harkányi önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint kiemelt figyelmet fordítottak az előkészítés során a gyerekek és a terület biztonságára is, így a parkot kerítéssel zárták körül, valamint közvilágítást is kiépítettek. A létrejövő komplex közösségi tér a Zsigmondy sétányon található élményparkhoz hasonló.

A terehegyi városrész ilyen jellegű fejlesztésének gondolata nem új az önkormányzat részéről. Az elmúlt pár évben ugyanis nagy számban cserélődött a lakosság, több fiatal, kisgyermekes család költözött a városrészbe. A jelenleg 480 körüli lakossal rendelkező városrész már többször jelezte igényét egy komplex szabadidős parkra, a beruházás ezt hivatott pótolni.

Az önkormányzat tervei szerint a terehegyi beruházás csak egy állomása a város több pontjain kialakítani kívánt komplex szabadidő parkoknak.