Kezdőlap Gazdaság A baloldalnak...

A baloldalnak nem tetszik a rezsicsökkentés, eltörölnék!


Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – jelentette ki Márki-Zay Péter a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán közvetített beszélgetésben.

az elhangzott állítások súlyos szakmai és társadalmi aggályokat vetnek fel. A baloldali Márki-Zay eltörölné a rezsicsökkentést, és nem érdekli, mi történne az emberek életkörülményeivel. Kijelentései alapján már azon tanakodnak a baloldalon, hogyan sarcolhatnák meg a magyar embereket, és hogyan szüntethetnék meg a rezsicsökkentést.

Márki-Zay Gyurcsány feleségével, Dobrev Klárával folytatott vitában gyakorlatilag arról beszélt, hogy a baloldalnak küzdenie kell azért, hogy megszüntethesse a rezsicsökkentést, mert szerinte ennek iszonyatosan tovagyűrüző káros hatása van a környezetvédelemre is.

Azt is mondta, hogy “lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”.

A baloldali kormányoktól nem idegen ez a gondolkodás, hiszen az Orbán-kormány előtt szinte menetrendszerűen emelték az árakat, hasznot pedig külföldi multicégek tehették zsebre legtöbbször. Ezzel szakított a jobboldal.