Kezdőlap Baranya Töretlen lend...

Töretlen lendülettel folytatódnak a fejlesztések Baksán a jövőben is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhét év nem múlik el nyomtalanul, egy település életében ez még inkább igaz. Baksa községe látványos fejlődésen ment át az elmúlt évek alatt, a közigazgatásban betöltött kiemelkedő szerepe töretlen maradt szűkebb térségében.

A hivatal vezetője rendületlen kitartással tekint a jövőre, a lakosok komfortérzetét növelő fejlesztések mellett a központi funkció megtartása szerepel kiemelkedő céljai között. A községet 2007 óta vezető Tóth Gábor polgármester a Téma Baranya kérdésére megerősítette: a baksai körjegyzőség több mint 100 éves múltra tekint vissza. Közös önkormányzati hivatalként pedig 2013 óta működünk, ennek fennmaradása nem elhanyagolható szempont a pályázatok tekintetében sem.

A polgármester hozzátette, hogy a lakosok igényeinek figyelembe vételével formálják a település életét a jövőben is. A közösség összekovácsolása létfontosságú küldetése az önkormányzatnak, az ezen a területen megkezdett munkálatok nem állnak meg a továbbiakban sem.

„Munkatársaink folyamatosan dolgoznak az új Integrált Közösségi Szolgáltató Térben (IKSZT), kevés olyan hét van, amikor nem készülnek különféle programokkal gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hagyományosnak mondható rendezvényeinket az elkövetkező időszakban is fontosnak tartjuk megtartani, hogy tovább erősítsük a közösség szellemét a falu lakói között” – emelte ki a településvezető. Az önkormányzat legutolsó ülésén döntött például a Magyar Falu Programban beadható IKSZT-hez vezető út felújításáról. A TOP Plusz energetikai fejlesztésre kiírt pályázaton elnyert támogatásból újul meg a régi kultúrház, melynek kivitelezése jelenleg is folyamatban van. Ezen kívül az épület teljes tetőfelújítását önerőből valósítják meg. Zajlik továbbá a meglévő játszótéri elemek karbantartása is, hogy a kisgyermekes családok újra biztonságban vehessék birtokukba a játékokat. A település állapotának javítása érdekében megújul a 80’-as évek végén elkészült falut védő övárok, melyre tavaly nyert 100 millió forintot az önkormányzat. A tervezési és közbeszerezési eljárások folyamatosak.  A hivatal távlati tervei között szerepel az építési telkek felé vezető utak kiépítése is, ezzel fejlesztve az infrastrukturális hálózatot a településen.