Kezdőlap Baranya Hétköznapi cs...

Hétköznapi csodahely Siklóson!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindenki ismeri a Siklósi Várat, de mi az igazi vonzereje? Mivel tudja még a helyi lakosokat is rendszeresen odacsábítani? Azzal, hogy nemcsak egy épület, hanem olyan hely, amely elfeledteti velünk, hogy a város közepén vagyunk Fák, bokrok, virágok és kényelmes padok adnak lehetőséget a pihenésre, töltődésre.

A Siklósi Várat körülölelő zöld terület mindegyik oldala valami másért érdekes. Az egyiken az épülethez vezető sétány van, a másikon a csodás játszótér, a harmadikon a bejárat, a negyediken pedig a pihenőhely. Mert ez minden szempontból az, hiszen gyönyörű fák, virágzó bokrok csodás kompozícióját láthatjuk. Lépcsősorok, amelyeken eljuthatunk a pihenést és elmélkedés nyújtó padokhoz.

Tökéletes kikapcsolódást biztosítva számunkra. Erre nagy szükség is van ebben a gyorsan változó világban. Tavasszal csak a zümmögő méhek hangja töri meg a csendet. Innen szemlélve a tájat baloldalt a katolikus templom, jobbra pedig a vár tárul elénk. Feljáró, boltívek, köztük pedig millió színben pompázó, illatos virágok látványa fogad minket. Egy helyen megkapunk mindent, amire munkánk során, az irodai székben ülve vágyunk: csendet, nyugalmat, tiszta levegőt, békét és színeket.

Barátokkal, ismerősökkel beszélgethetünk, sétálgathatunk a családunkkal, miközben a lelkünk megnyugszik pár percre. Varázslatos hely, amely feledteti a gondokat, bajokat.

A Várkert méltó társa az épületnek, tökéletesen kiegészítik egymást. Olyan élményt nyújtanak helyieknek és messziről jött látogatóknak, melyet ritkán tapasztal meg az ember.

A várkert átadásán jelentette be Nagy Csaba: több forrás érkezik Siklósra