Kezdőlap Baranya 20 év után me...

20 év után megépült a játszótér, amit a polgármester alkotott

A közel 200 lakosú hegyháti községben 20 évnyi várakozás után végre van játszótér, melyet Merk Zsolt polgármester maga épített meg.  

– A szakmámból adódóan szerettem volna valami maradandót alkotni, így jött az ötlet, hogy játszótérépítésbe kezdjek, amivel ráadásul örömet szerezhetek a gyerekeknek is. Polgármesterként sokat küzdöttem, hogy Tékesen is legyen játszótér, és nagyon örülök neki, hogy az elmúlt években a Magyar Falu Program végre lehetővé tette, hogy ez sok más kistelepülésen is megvalósuljon. A sok igyekezet végre meghozta a gyümölcsét, így úgy éreztem szeretnék másoknak is segíteni a megvalósításban – mondta Merk Zsolt.

A polgármester az utóbbi két évben számos környező település játszótereit is felújította, többek között Kisvaszaron, Tarróson, Vargán és Sásdon is őrzik a keze munkáját a közösségi terek.

„Nagyon hiányzott a faluból egy olyan közösségi tér, ahol a gyerekek összegyűlhetnek és ahol a szülők is biztonságban tudhatják őket. A játszótérnek fontos közösségépítő szerepe van a gyerekek számára, a kicsiknek remek szórakozást nyújt, illetve a 14-18 éves kamaszok számára is adott egy központi hely, ahol találkozhatnak. Ma már Tékesen is van egy ilyen hely.”

A játszóterek készítése mellet az asztalos szakmájú polgármester készít parkokat , és alkalmaknak megfelelően díszleteket is.