Kezdőlap Siklós és Harkány Végi János: C...

Végi János: Csak a közösen elért eredmények alapozhatják meg az egyéni sikereket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy idegenforgalmi szakvásárokon mi elveszünk, szerencsére van más útja is a boldogulásnak – mondja Végi János, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke.

– A közelmúltban ért véget Harkány Roadshow-ja, amely ezúttal Münchenben, Stuttgartban, Nürnbergben és Berlinben adott kitűnő lehetőséget városunknak a bemutatkozásra – tudtuk meg az egyesületi elnöktől. Hozzátette, említhetné Csehországot is. – Brünn és Ostrava volt az a két város, ahol ottjártunkkor csak Harkánnyal ismerkedhettek, csak rólunk szólt a fáma, ezért ezeket az utakat igencsak megtérülőnek tartjuk. Minden fronton „támadnunk” kell, mert az idegenforgalom merő konkurenciaharc. Harkány számára – kis túlzással – Európa minden országa desztináció, hisz a gyógyvizünknek sincs párja, ugyebár.

Végi János ezen felül megemlítette az internetes marketing kiemelt szerepét is, hisz a tájékozódás elsődleges terepe idegenforgalmi téren is a világháló.

– Nagyon sok minden megváltozott a városon belül is, főleg 2014 óta. Azt az időszakot tartom a mélypontnak: 400 ezer alá esett a fürdővendégek száma. Ma újra hatszázezer környékén járunk és hál’ Istennek ez a növekedés nem csak a napivendég-létszám növekedését jelenti. A vendégéjszakák száma is ugyanebbe az irányba változott – jelentette ki a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke, majd így folytatta: – Tény, hogy rengeteg pénzt nyert a város a különféle pályázatokon, meglátszik a sokmilliárd a fürdőn belül és azon kívül is. De igazán akkor leszünk majd büszkék, ha befejeződik a park, illetve a Zsigmondy-sétány, no meg elkészül a fürdőben a hármas medence fedése. Fantasztikus lesz! – mondja az elnök.

Végi János beszélt arról is, hogy a régió lassan megtanul valóságosan is régióban gondolkodni, úgy véli, Villány is ráébredt arra, hogy Harkány számukra vendégküldő szereplője a térségnek. Így aztán a programok terén korábban jellemző konkurencia-szervezősdit mára felváltotta az egyeztetés; mind szereplők, fellépők, mind pedig az időpontok tekintetében.

– Az egyeztetésben szívesen részt vesz az egyesület, de nem vagyunk rendezvényszervező cég. Mint ahogy az ideérkezőket is legfeljebb a lehetőségeket illetően igazítjuk útba, nem töltjük senki szálláshelyét – ez nem csak a profilunkba nem fér bele, időnk sem lenne rá. Az egyesület tagjai – néhány kivétellel – rengeteget dolgoznak a közösen felmutatható eredményekért, mert csak ezek a közösen elért eredmények alapozhatják meg minden harkányi vállalkozó egyéni sikerét is – szögezte le Végi János, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke.

MJ

Fotó: xavinhotelharkany.hu