Kezdőlap Szórakozás Szabadidőpark...

Szabadidőpark épül az egyik legszebb baranyai faluban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” címmel új projekt kerül megvalósításra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A projekt keretében a játszótér mellett felnőttek, fiatalok és gyerekek számára különböző sportpályák épülnek, valamint sporteszközök kerülnek kihelyezésre. A játszótéren is kisebb fejlesztések várhatók. A 46 millió forint vissza nem térítendő támogatásból Európai Uniós és hazai társfinanszírozásában valósul meg a projekt.

2022 januárjában Zengővárkony a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumot alkotva nyújtott be támogatási kérelmet a TOP-Plusz programra- A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt fejlesztései a szabadidőt aktívan eltölteni kívánó helyi lakosság számára kínálnak alternatívát a közelben fekvő Pécsvárad adta lehetőségek mellett, így helyben tartva a gyerekeket, a fiatalságot, a családokat, a fizikai aktivitásra fogékonyakat, és végül, de nem utolsó sorban az idősebb korosztály tagjait is.

Az új parkban futópálya épül, amely a felnőtt fitnesz eszközökkel a fiatalok, felnőttek és az idősek számára nyújt majd egyéni vagy csoportos edzési lehetőségeket, buzdítva a lakosságot a szabadidő aktív eltöltésére. A környéken egyedülálló pumptrack pálya a fiatalabb korosztály sportolással egybekötött kikapcsolódását szolgálja majd. A kültéri pingpongasztal és a szabadon hagyott, füves részek a családi és közösségi időtöltésnek kedveznek.

A projekt a környezetbe illő új utcabútorokkal az idősek és kismamák számára is kellemesebbé teszi a szabadban töltött időt. A modern napelemes közvilágítással estébe nyúlóan lehet majd a park szolgáltatásait használni.

A zöldfelület megújítása szintén fontos része a fejlesztéseknek, egyrészt cserjesor ültetéssel takarásban lesz a sport- és szabadidőpark, másrészt a fásítás a ligetes kialakítást segíti elő az új parkban és a játszótéren. Így a nyári melegben is számíthatnak a sportolni vágyók a természetes hűsítő árnyékra.

Fotó: pexels.com