Kezdőlap Sport Vogyicska Bál...

Vogyicska Bálint visszatért Kozármislenybe

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb erősítés a Kozármisleny NB II-es futballcsapatánál: a mohácsi születésű Vogyicska Bálint, az előző szezonban a csapatot erősítő Vogyicska Balázs bátyja visszatér nevelőegyesületébe.

A mohácsi születésű Vogyicska Bálint a kozármislenyi utánpótlásban nevelkedett, tagja volt a klub egyik legsikeresebb együttesének, az U13 NB I-ben ezüstérmet szerző csapatnak.  Az 1998-as születésű labdarúgót 2011-ben leigazolta az MTK, ahol valamennyi utánpótlás korosztályos csapatban szerepelt, az U13, U16, U17, U18-as korosztállyal kiemelt I. osztályú bajnoki címet is szerzett. Bálint folyamatosan meghívókat kapott a magyar utánpótlás válogatottakba is, az U15, U16, U17, U18, U19-es korosztályban magára ölthette a címeres mezt.

2015-ben 17 évesen mutatkozhatott be a felnőtt magyar NB I-ben a fővárosi kék-fehérek alakulatában. A 2016/2017-es évben már alapembernek számított, ekkor 24 NB I-es bajnoki mérkőzésen 1 gólt szerzett. Miután az MTK kiesett az első osztályból, az NB I-es Vasasba igazolt, ahol 20 bajnoki meccsen szerepelt. Az MTK visszajutását követően ismét az MTK-ban futballozott, 18-szor lépett pályára abban a szezonban. A következő évet a Gyirmót NB II-es csapatánál kezdte meg, ahol feljutási célokkal vágtak neki a bajnokságnak. A feljutást a második évben sikerült kiharcolni, Bálint aktív részese volt ennek a sikernek. Az NB I-ben már kevesebb lehetőséget kapott Gyirmóton, így fél évet követően az NB II-es Ajkához igazolt és tagja volt a tavalyi évben az NB II-ben 3. helyen végző meglepetéscsapatnak, írta az egyesület honlapja.

Vogyicska Bálint a kiemelkedő utánpótlás éveket követően 73 NB I-es mérkőzést tudhat maga mögött, illetve 78 NB II-es mérkőzésen szerepelt, 25 évesen rutinos, tapasztalt labdarúgónak számít.

Fotó: kozarmislenyfc.hu