Kezdőlap Sport Szégyenkezni ...

Szégyenkezni nem kell, bosszankodni lehet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel volt a győzelemhez, de végül két ponttal alulmaradt Pakson az NKA Universitas Pécs együttese a férfi kosárlabda élvonal 16. fordulójában. Ez volt az újonc baranyaiak ötödik olyan mérkőzése, melyen legfeljebb három ponttal kaptak ki.

Új játékossal, Jordan Walkerrel vágott neki a Pécs a paksi mérkőzésnek, amelyen az előzetes esélylatolgatások alapján nem tűnt reménytelen vállalkozásnak a győzelem megszerzése. Az első két negyedben a legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyerő tolnaiak játszottak jobban és a nagyszünetben kilenc ponttal, 44:35 arányban vezettek. A harmadik negyedben nagyon elkapta a ritmust a vendéggárda, összesen hét triplát vágtak be a fiúk tíz perc alatt, így az utolsó felvonásnak már 64-61-es előnyről vághatott neki az újonc. A 37. percben még 74-72-re vezetett a Pécs és az utolsó másodpercekben is ott volt az esély: 80-79-nél ugyanis Manjgafic beleállt egy hármasba, ami, ha bemegy, szinte biztosan nyert volna a csapat. A dobás azonban nem volt elég pontos a dobás, így vereség lett a vége. Ibrahim Durmo dupla-duplával rukkolt elő, hiszen 23 pontot dobott és 20 lepattanót szerzett, de jó volt látni Scherer Bálint bátor játékát is, aki 10 pontot és 7 lepattanót tett a közösbe a klub honlapjának összegzése szerint. Az idegenbeli kétpontos vereség miatt nem kell szégyenkezni, de bosszantó, hogy ez volt az ötödik olyan meccs, amelyen legfeljebb három ponttal kapott ki a pécsi együttes.

Gratulálok a Paksnak, ez zsinórban a harmadik győzelmük volt, sokkal jobban játszanak, mint korábban. Jó a keretük, persze mindig vannak hiányzók. Kemény, küzdelmes mérkőzést játszottunk ma este, szeretnék gratulálni a csapatomnak is, mert oroszlánként küzdöttünk. Sajnos a végén nem volt szerencsénk. Folytatnunk kell a munkát, és hazai pályán ki kell javítanunk ezt a vereséget” – mondta a találkozó után a pécsiek vezetőedzője, Goran Tadic.

Az újonc pécsiek 6 győzelemmel és 21 vereséggel a tabella 12. helyéről várják a folytatást.

Férfi kosárlabda-NB I., A csoport, 16. forduló

Atomerőmű SE–NKA Universitas Pécs 81-79 (19-14, 25-21, 17-29, 20-15)

Paks, ASE Sportcsarnok. Vezette: Földházi, Pozsonyi, Jakab. 

NKA Universitas Pécs: Nikolic 4, Kovács P. 6/6, Scherer 10/6, Durmo 23/3, Manjgafic 23/9. Csere: Walker 13/9, Kerpel-Fronius, Lados, Benke, Herger. Vezetőedző: Goran Tadic.

Fotó: nkapecs.hu