Kezdőlap Sport Régi-új játék...

Régi-új játékossal erősödött a Kozármisleny

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Daru Bence személyében régi-új játékossal erősödött a HR-Rent Kozármisleny NB II-es futballcsapatának támadó alakzata. A játékos 2023 januárjában érkezett először a baranyai együtteshez és komoly érdemei voltak abban, hogy a gárda meghosszabbította másodosztályú tagságát az előző bajnoki kiírásban.

Daru Bence egy évvel ezelőtt, a téli felkészülés során sérülést szenvedett és hosszú hetekig nem volt bevethető, de amikor pályára került, a csapat nagy erőssége volt, fontos gólokat szerzett és sokszor nagy fejtörést okozott az ellenfeleknek. Kozármislenyi színekben első gólját éppen volt csapata, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen szerezte, azon a meccsen sikerült borítani a papírformát is, hiszen a Kozármisleny 3-2-re legyőzte a bajnokság végén 4. helyezett együttest. A Csákvár elleni kiesési rangadón idegenben győzött a Kozármisleny 3-2-re, Daru Bence ekkor duplázott. Ezt követően jött a Haladás elleni mérkőzés, ahol egy remekbe szabott Daru fejesgóllal egyenlített a csapat, majd a hajrában a győzelmet is sikerült megszerezni, mellyel már bennmaradást érő helyre került a Misleny.

Mivel az utolsó fordulóban egy helyet visszacsúszott a társaság, következett az osztályozó, ahol hazai pályán 1-0-ra veszített az Iváncsa ellen. A visszavágón a nagy tét mellett sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, köszönhetően éppen Daru Bencének, aki a 35. és 61. percekben is betalált, végül 3-0-ra nyert a HR-Rent Kozármisleny, mellyel bebiztosította NB II-es tagságát az idei évre is.

Bence ezúttal nem kölcsönbe érkezik. Szerződését közösen felbontották Szegeden, így – bár voltak más kérői is – a szokásos orvosi vizsgálatok utána hosszabb távra írt alá szerződést Kozármislenybe, tájékoztatott az egyesület honlapja.

Fotók: kozarmislenyfc.hu