Kezdőlap Sport Ott lesz a Ma...

Ott lesz a Magyar Kupa mezőnyében a pécsi férfi kosárlabdacsapat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az alapszakasz első körének eredményei, vagyis a 13. forduló után a tabella állása alapján eldőlt, hogy az élvonalban újonc NKA Universitas Pécs legénysége is rajthoz állhat a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupában, ugyanis a csapat bent van az első nyolcban!

A Sopron KC 79-57-es, MVM-OSE Lions elleni sikerével eldőlt, hogy mely nyolc csapat jut be az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Az NB I. A csoport tabellájának jelenlegi állása alapján a mezőny a következő: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Arconic-Alba Fehérvár, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, Egis Körmend, SZTE-Szedeák, Zalakerámia ZTE KK, NKA Universitas Pécs, DEAC.

A lebonyolítás értelmében sorsolás dönti majd el, hogy mely csapatok vívnak egymással negyeddöntős párharcokat. Az biztos, hogy az játszik otthon, aki a jelenlegi tabella alapján előkelőbb pozícióban van, tehát a Pécs csak akkor küzdhet az NKA Arénában a négy közé jutásért, ha a DEAC-ot kapja, minden más esetben idegenben kell kiharcolnia a győzelmet.

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyes döntőjét idén a tervek szerint április elején rendezik majd meg.

Forrás: MKOSZ
Fotó: nkapecs.hu