Kezdőlap Sport Öt gólba szal...

Öt gólba szaladt bele a Kozármisleny a Nyíregyháza elleni rangadón

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB II. 17. fordulójának záró mérkőzésén, egyben a játéknap rangadóján a Nyíregyháza 5–1-re nyert a több mint 60 percet emberhátrányban játszó Kozármisleny ellen. A baranyaiak a pontvadászat félidejénél az előkelő negyedik helyen állnak a tabellán.

Tavaly mindkét csapat a kiesés elkerüléséért küzdött, idén pedig mindkét gárda az éllovasok között szerepel, ami mutatja, hogy a másodosztályban mennyit ér a nyugodt háttér és a jó szakmai munka. A vendégek szemszögéből nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, ugyanis az első perc végén Farkas fejelt a kapuba. A 28. percben egyenlített a Kozármisleny: Bor középre lőtt labdáját Gengeliczki rosszul szabadította fel és a saját kapujába lőtt.

A 30. percben Géresi lépett ki a felezővonalnál és kapura vezethette volna a labdát, Beke pedig csak lerántani tudta, így a játékvezető kiállította a baranyaiak játékosát. A hazai csapat hamar kihasználta emberelőnyé és a 32., majd a 45. percben is bevette a kozármislenyiek kapuját. A szünet után tovább növelte előnyét a házigazda: a 62. és a 84. percben is szabolcsi gól született, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen az első percben elcsúszott a védekezésünk, és vezetést szerzett az ellenfél. Ezt követően viszont jól futballoztunk, az első fél órában mutattuk meg a valódi arcunkat, nem volt érdemtelen az egyenlítésünk. A kiállítás nagyon komoly hiba volt, utána nagyon gyorsan egy buta gólt kaptunk. Az utolsó negyedóra már nem a miénk volt, ráadásul a 45. percben kaptunk egy újabb gólt. A második félidő nekem egy dolog miatt fájó: kicsit hitetlenek lettünk. Próbáltunk ekkor is futballozni, voltak 5-10 perceink, amik jól néztek ki, amikor kontrolláltuk a játékot, ahol labdákat szereztünk, ahol fel tudtuk építeni a támadásokat. A Nyíregyháza győzelme teljesen megérdemelt, a különbség a véleményem szerint azért túlzó. A mai vereségtől függetlenül ugyanez a csapat hozta azt a sok sikert ősszel, és most, hogy a bajnokság feléhez értünk, 4. helyen állunk. Én az öltözőben senkinek nem vettem a fejét, megtapsoltam a csapatot, a játékosok őszi teljesítményét! Büszke vagyok a játékosaimra! Nem veszítettem el a beléjük vetett hitemet!” – mondta a találkozó után a Kozármisleny FC vezetőedzője, Aczél Zoltán.

Vasárnap, az óesztendő utolsó összecsapásán Tiszakécskén lép pályára a társaság és megpróbálja szépen lezárni a 2023-as évet.

Labdarúgó NB II., 17. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – HR-Rent Kozármisleny 5-1 (3-1)

Balmazújváros, 200 néző. Vezette: Antal P.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Nagy E. (Tóth Z. 64.), Gajág, Bor (Nagy M. 64.), Turi (Füredi 64.) – Molnár Á., Kozics, Vajda (Schuszter 46.), Kirchner – Horváth P. (Hegedüs 71.) Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gólszerzők: Farkas 2., Ramos 32., Géresi 45., Herjeczki 62., Novák 84. illetve Gengelicki (öngól) a 28. percben.

Kiállítva: Beke 30. percben.

Fotó: kozarmislenyfc.hu