Kezdőlap Sport Nem sok hiány...

Nem sok hiányzott a százhoz – pécsi ponteső a Cegléd ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magabiztosan hozta a kötelezőt az NKA Universitas Pécs együttese a Cegléd ellen a női kosárlabda élvonal idei első fordulójában. A lányok 98:50 arányban győztek és ezzel megadták az alaphangot az előttük álló időszakra.


Már 0-3 állt az eredményjelző táblán, amikor Peyton Williams révén beindult a pécsi pontgyártás. Mérész Beatrix és Sydney Wallace is hozzátette a magáét, 9-3-ra módosítva ezzel az állást. A hazaiak jól szedték a lepattanókat és a védekezés is rendben volt, így a hetedik percben már tíz pont volt a két együttes közti különbség. 25-11-ről indult a második felvonás, és felpörgött a játék mindkét oldalon. A 15. percben 37-23 állt az eredményjelző táblán. A folytatásban pontatlanabbá vált a vendégek játéka és egy 7-0-s sorozattal 44-23-ra ellépett a Pécs. A második negyed végére még jobban kinyílt az olló, Kiss Angelika is betalált a triplavonalon túlról, a játékrész pedig 56-28-nál ért véget.
   
A folytatásban hatodik hármasát is bevágta Sydney Wallace, majd Peyton Williams pontjaival már 30 fölé kúszott a baranyai előny. 70-34-nél Halmágyi Kata is pályára került, ezt azt jelentette, hogy minden benevezett játékos értékes játékidőket kapott ezen a mérkőzésen. Nagy kedvvel játszott a hazai csapat az utolsó negyedben is, benne volt a játékban a száz dobott pont is, ellenben a vendégek jó három és fél percig be sem találtak a gyűrűbe. Öt perccel a vége előtt 93-42 állt a táblán, végül 98-50-es eredménynél ért véget a mérkőzés.

Örülök, hogy majdnem három hét után ismét mérkőzést tudtunk játszani. Látható volt, hogy mindenki alig várta, hogy pályára léphessen, tele voltunk energiával. Tetszett a lányok hozzáállása, nem mindig könnyű úgy játszani, hogy mi vagyunk az egyértelmű esélyesek. Jó felfogásban játszottunk, és készülünk a kupamérkőzésre” – fogalmazott Jovan Gorec vezetőedző.

Jó kis küzdős mérkőzést játszottunk. Szerencsére sikerült jól indítani az évet, ez mindenképpen önbizalmat adhat a továbbiakra nézvést, ami fontos, mert nagyon nehéz sorozat vár ránk. Büszke vagyok a csapatra” – mondta a csapat játékosa, Kiss Angelika.

Ezen a héten jöhet a FIBA Európa Kupa nyolcaddöntő első felvonása a törökországi Kayseriben!

   
Női kosárlabda NB I., A-csoport

NKA Universitas Pécs – VBW CEKK Cegléd 98-50 (25-11, 31-17, 21-11, 21-11)

Pécs, 400 néző. V.: dr. Németh P., Jankovics, Nepp.

NKA Universitas Pécs: Rátkai 4, Wallace 23/21, Weninger 9/3, Mérész 17/3, P. Williams 13. Csere: Simon 8, Kiss 10/3, Laczkó 2, Tadic 9/3, Smailbegovic 3, Halmágyi Kata -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka


Fotó: ptepeac.hu