Kezdőlap Sport Fájó vereség ...

Fájó vereség a szomszédváriaktól a kosárlabda rangadón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végig izgalmas, szoros csatát hozott a Kaposvár elleni rangadó a férfi kosárlabda élvonalban. Az NKA Universitas Pécs egyértelmű célja volt a győzelem hazai pályán, végül mégis a vendégek kerekedtek felül.

Az első félidőben rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. A védekezés jól működött itt is, ott is a támadójátékok hatékonyságáról azonban mindent elmond, hogy a nagyszünetben mindössze 26-28 volt az állás. A folytatásban is szorosan alakult az eredmény, egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyt kiharcolni magának. Az utolsó negyed 47-51-ről indult, ami jelezte, hogy semmi sem dőlt még el. Nem sokkal később pedig már 54-51 állt az eredményjelzőn, miután Luzsajics bevágott egy triplát, Nikolic pedig egy duplát. A vendégek azonban három távolival válaszoltak, így a baranyaiak kezdhették újra az üldözést.

Az utolsó perc előtt 67-67 volt az eredmény. A vendégek egy büntetőt értékesítettek a kettőből, a lepattanót megszerezte a Pécs, és támadhatott a győzelemért. Az üresen felejtett Manjgafichoz került a labda, aki ráemelte a triplát, a labda azonban nem a gyűrűben, hanem a tövén landolt. A hátralévő néhány másodperc parázs hangulatban zajlott, a Kaposvár még büntetőzött, de mindez már nem osztott, nem szorzott. A Pécs fájó vereséget szenvedett.

Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! A két csapat között a különbséget elsősorban az eladott labdák száma jelentette, továbbá az, hogy támadásban nem volt ritmusa a játékunknak. Így is megvolt a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük a meccset, volt hozzá egy dobásunk a végén, sajnos nem sikerült. Nagyon fájó ez a vereség hazai pályán!” – mondta a találkozó után Goran Tadic vezetőedző.

Olyan meccset játszottunk, amilyenre számítottunk, kemény volt, és a védekezés dominált. Sajnos a második félidőben volt néhány egy-két perces rövidzárlatunk, amikor a vendégek megléptek, ennek ellenére át tudtuk venni a vezetést, ám kulcspillanatokban rendre hibáztunk, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Kaposvárnak!” – tette hozzá a pécsiek játékosa, Kovács Péter.

A Pécs 6 győzelemmel és 9 vereséggel a 10. helyről várja a folytatást.

Férfi kosárlabda-NB I. A csoport, 15. forduló.

NKA Universitas Pécs–Kometa Kaposvári KK 67-69 (16-17, 10-11, 21-23, 20-18)

Pécs, NKA Aréna, 1300 néző. Vezette: dr. Mészáros, Fodor A., Horváth Cs.. 

NKA Universitas Pécs: Lukácsi 1, Nikolic 18/6, Kovács P. 3, Durmo 18/3, Manjgafic 16/6. Csere: Luzsajics 6/6, Kerpel-Fronius, Benke, Herger, Lados 3, Scherer 2. Vezetőedző: Goran Tadic. 

Fotó: nkapecs.hu