Kezdőlap Sport Nem borult a ...

Nem borult a papírforma a pécsi lányok idegenbeli mérkőzésén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A várakozásoknak megfelelően könnyedén nyerte meg szigetszentmiklósi bajnoki mérkőzését az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata. A győzelmen kívül további jó hír, hogy hosszú idő után visszatért Sydney Wallace, ám a 22 pontos diadalt beárnyékolta Simon Zsófi sérülése. Csütörtöki Európa Kupa-találkozó vár a lányokra.

A pécsi lányok az első negyedet 29:19 arányban nyerték, a nagyszünetben pedig már húsz ponttal, 49:29 arányban vezettek. A fordulás után még rá tudott tenni egy lapáttal a baranyai együttes, Kiss Angelika is megvillant párszor, ő sem maradt ki a triplaszerzésből. Az utolsó játékrészben már visszafogottabban játszott a Pécs, ezt a tíz percet meg is nyerte a BKG, de nem fenyegette veszély a magabiztos vendégsikert.

Néhány dolgot gyakoroltunk ma, ezekkel nem mindig voltam elégedett. Jól küzdöttek a lányok, elvégezték azt a munkát, amit kellett, így összességében elégedett lehetek a csapatommal. Öt nap múlva Európa Kupa mérkőzésünk lesz, fontos volt számunkra, hogy tudjunk néhány elemet gyakorolni, illetve, hogy ne sérüljön meg senki” – mondta Jovan Gorec vezetőedző.

A győzelemnek örülök, de úgy érzem sokszor káosz volt a pályán. Nem mindig tudtuk játszani a saját játékunkat, de ezeken a mérkőzéseken ezt is fontos gyakorolnunk, hogy akkor is meg tudjunk nyugodni amikor felfordulás van a játékban. Fontos siker volt ez számunkra és megyünk tovább a feladataink teljesítésében” – nyilatkozta a csapat játékosa, Mérész Beatrix.

Az NKA Universitas Pécs legközelebb csütörtökön lép pályára: az Akadémián fogadja az Európa Kupa play offjában a Caledonia Gladiators gárdáját.

Női kosárlabda NB I., A-csoport

BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós – NKA Universitas Pécs 56-78 (19-29, 10-20, 12-16, 15-13)

Szigetszentmiklós, 100 néző. V.: Varga-Záray, Györfy, Gruber. 

NKA Universitas Pécs: Tadic 9/3, Weninger 12/6, Mérész 10, Olawuyi 10/6, Williams 8. Csere: Laczkó 5, Smailbegovic 11/9, Simon -, Wallace 2, Kiss 11/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Fotó: peacpecs.hu