Kezdőlap Sport Két pont a ka...

Két pont a karácsonyfa alá – megverte a Komló a Dabast

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos bajnoki mérkőzést nyert a komlói férfi kézilabdacsapat az óesztendő utolsó fordulójában. A baranyaiak hazai pályán verték meg a Dabast hét góllal és tovább harcolnak azért, hogy feljebb kússzanak a tabellán.

A komlói fiúk tudták, hogy kiemelten fontos találkozó vár rájuk, ennek megfelelően pontosan és eredményesen kezdtek a Dabas ellen. Az elején Bogdanics indulásból, Melnicsuk átlövésből, Menyhárt szélről, Váczi pedig büntetőből lőtt gólt és néhány perc múlva már 10-3 volt az állás. Ha kimaradt egy-egy lehetőség, a hazaiak kapusa, Merkovszki Pál megakadályozta, hogy az elelnfél közelebb kerüljön. A mérkőzés egyik kérdése volt, hogy meglövi-e 1000. gólját kék-fehérben Jerkovics Szrecsko, a klub horvát-magyar ikonja: ez sikerült is és ezzel alakult 16-9-re az eredmény.

A szünet után sem fogta vissza magát a baranyai alakulat, így sikerült megőrizni a megnyugtató előnyt. Váczi büntetője után már nyolc gól volt a két együttes közti különbség (24-16), Varga Szabolcs pedig még tovább növelte a komlói előnyt. Ács góljával már 10 egységgel vezetett a Komló, de a kettős emberelőnyüket hamar kihasználták a vendégek. Az utolsó pár perc már csak formaság volt. Marosán György fiai nagyon fontos pillanatban tudták mozgósítani erejüket, aminek egy szép győzelem, és vastaps lett a vége.

Sikerült véghez vinnünk azt, amit elterveztünk, most nem hagytuk ki a ziccereinket, amivel problémánk volt a múlt héten, illetve a hazai pálya hangulatát sikerült kihasználnunk. Köszönjük a szurkolóknak azt a támogatást, amit a mérkőzésen nyújtottak. Túl vagyunk az őszön ezzel a nyolc ponttal, mindenhol idegenben játszottunk, aki riválisunk volt. Büszke vagyok a játékosainkra, szerintem büszkék lehetnek ránk a szurkolók is. Ez egy család, mindenkiből erőt meríthetünk. Kellemes ünnepeket kívánok minden kézilabdabarátnak” – mondta a találkozó után Marosán György, a Carbonex-Komló vezetőedzője.

A nadrágom is kiszakadt úgy kúsztam, másztam minden labdáért. Azt éreztem végig, hogy az egész csapat akarja a győzelmet, nagyon fókuszáltak voltunk, és talán végre megjelent az, hogy magabiztosan meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Sokszor volt a kezünkben a mérkőzés, amikor ott voltunk a győzelem kapujában. Akkor valami hiányzott, nem tudtuk behúzni a győzelmet, ma viszont nem férhet kétség ahhoz ki volt a jobb ma. Köszönöm a szurkolóknak az egész éves támogatást, és a mai napot. Nagyon fantasztikus, amit nyújtanak nekünk itt minden mérkőzésen” – tette hozzá Merkovszki Pál, a Carbonex-Komló kapusa.

A fiúk a hét közben a Magyar Kupa 3. fordulójában léptek pályára és három góllal maradtak alul a Budakalász vendégeként, így búcsúztak a sorozattól.

K&H Kézilabda Liga, 13. forduló

Carbonex-Komló – Dabas KC 33:26 (16:9)

Városi Sportközpont, 800 néző V: Bíró, Kiss

Komló: Merkovszki – Urbán, Bogdanics 3, Rotim 2, Vekics, Jerkovics 4, Menyhárt 7. Csere: Granics (k), Melnicsuk 5, Váczi 8/4, Ács 2, Szöllősi, Varga Sz. 2, Bazsa, Tóth G., Bodnár. Edző: Marosán György

Magyar Kupa 3. forduló:

Budakalász – Carbonex-Komló 32:29 (16-8)

Budakalász V: Asztalos, Szalay

KOMLÓ: Merkovszki – Urbán, Vekics, Szöllősi, Ács 3/3, Váczi 6/4, Menyhárt 1. Csere: Lévay (k), Bazsa 4, Begovácz 5/1, Tóth G. 4, Kovács D. 1, Bodnár 3, Varga Sz. 2. Vezetőedző: Marosán György

Fotó: komlosport.hu