Kezdőlap Sport Nem adott esé...

Nem adott esélyt a Pécs a ZTE csapatának

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kupában idegenben aratott diadal után a bajnokságban is legyőzte a ZTE együttesét az NKA Universitas Pécs legénysége a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában. A fiúk immár Csirke Ferenccel a kispadon gyakorlatilag nem adtak esélyt riválisuknak és újból bizonyították, hogy ott a helyük az élvonalban.

Elszántan kezdte a mérkőzést az edzőváltáson átesett pécsi együttes, a kemény, határozott védekezés nem ízlett a vendégeknek és a dobásokkal sem állt hadilábon a társaság. Az első negyed végén már 27-14-re vezetett a házigazda, a folytatásban pedig tovább nőtt a két csapat közti különbség. Nikolic Nemanja duplájával a 12. percben már kereken húsz (!) volt közte (39-19). A nagyszünetben végül 54-38 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben felzárkózott a ZTE, 59-52-nél Csirke Ferenc időt is kért. Sikerült rendezni a sorokat és gyorsan visszaállt a megnyugtató, tíz pont körüli előny. A csapat végül nagyon fontos, 12 pontos győzelmet aratott. Fahrudin Manjgafic és Ibrahim Durmo is dupla-duplával zárt, előbbi 27 pontot és 10 lepattanót, utóbbi 14 pontot és 10 lepattanót szerzett.

Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolók támogatását. Volt egy nagyon extra támadójátékunk az első félidőben, és jól is védekeztünk a második negyed közepéig. Bosszantó volt, hogy olyan hibákból kaptunk kosarakat az első félidőben, amelyek elkerülhetők lettek volna. Sajnos a fáradtság miatt a nagyszünet után már több hibát követtünk el védekezésben, de mindig tudtunk találni egy-egy fontos kosarat. Mindenki hozzátette a magáét, ami nagyon fontos volt. Annak különösen örülök, hogy több ponttal tudtunk nyerni, mint amennyivel Zalaegerszegen kikaptunk, úgyhogy ez egy jó este volt!” – értékelt a találkozó után Csirke Ferenc.

 Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 19. forduló

NKA Universitas Pécs–Zalakerámia ZTE KK 93-81 (27-14, 27-24, 22-26, 17-17)

Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: Tóth Cecília, Makrai Márton, Fodor Attila. 

NKA Universitas Pécs: Nikolic 12/3, Scherer 3/3, Kovács P. 11/6, Durmo 14, Manjgafic 27/9. Csere: Kerpel-Fronius 7, Walker 10, Lados 5/3, Herger 2, Benke K. 2. Megbízott edző: Csirke Ferenc. 

Fotó: nkapecs.hu