Kezdőlap Sport Egy ponttal k...

Egy ponttal kezdte a tavaszt a PMFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a tavasz első bajnoki mérkőzésén a Pécsi MFC együttese. A baranyaiak a Siófokot fogadták a Mecsek alján.

Az első negyedórában jobbára a pécsiek akarata érvényesült és a 22. percben sikerült is megszerezni a vezetést: Harsányit ugratták ki a társak, aki a tizenhatosra belépve remekül emelte át Wintert, 1-0. Az öröm nem tartott sokáig, a Siófok Kitl büntetőjével egyenlített a 29. percben, négy perccel később pedig egy rövid hazaadásra Németh csapott le és a Helesfayról felpördülő labdát az üresen maradt hálóba passzolta, 1-2. A második félidőben is jól küzdött a PMFC és végül sikerült kiegyenlíteni: a 88. percben Hadaró csúsztatása után Pejovic talált be közelről, beállítva a 2-2-es végeredményt. A találkozót emberhátrányban fejezte be a baranyai gárda, ugyanis kisebb kakaskást követően Hadaró kapott piros lapot a hajrában. 

Hazai pályán nyernünk kellett volna. A tavaszi első mérkőzés mindig lutri. Harminc percig azt játszottuk, amelyre készültünk, utána viszont két nem várt hibát vétettünk, de volt a csapatban tartás és erő” – mondta a találkozó után Kulcsár Árpád vezetőedző.

A csapat legközelebb ismét hazai pályán játszik, február 11-én, vasárnap 14:00 órakor a Kolorcity Kazincbarcika SC-t látja vendégül a PMFC Stadionban.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona.

PMFC – BFC Siófok 2-2 (1-2)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics (Hadaró, 83.) – Szeles (Krausz, 71.), Hudák (Vas, 83.) – Harsányi, Bukovics, Szabó (Miknyóczki, 60.) – Gera (Rácz B., 46.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád

Gólszerzők.: Harsányi (22.), Pejovic (88.) illetve Kitl (29. – büntetőből), Németh (33.)

Piros lap: Hadaró (92.)

Fotó: pmfc.hu