Kezdőlap Sport Elvitte a pon...

Elvitte a pontokat a Honvéd Kozármislenyből

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győzni tudott a nagy múltú Budapest Honvéd a Kozármisleny otthonában a labdarúgó NB II. idei első fordulójában. Hiába tett sokat a sikerért a baranyai együttes, végül a fővárosiak nyertek 2-1-re.

A 33. percben Bobál szerzett így labdát, akit Lékai sodort el a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, a tizenegyest Holman a kapu közepébe rúgta. 0-1. A 48. percben Kirchner passzolt a bal szélen érkező Turinak, akinek beadása után a Tujvelről kipattanó labdát Horváth P. fejelte közelről kapuba. 1-1. A 79. percben Bobál keresztlabdájával lépett ki Krajcsovics, lövését Lékai hárította, a kipattanót Holman ismét kapura lőtte, ezt Schuszter tisztázni tudta, de végül megint Holman elé került a labda, akinek lövésébe Lékai még beleért, de a labda a hosszú sarokban kötött ki. 1-2.

A játék képéről sokat elárul, hogy a Budapest Honvéd csak néhányszor jutott a Kozármisleny térfelére és csak kevés alkalommal került helyzetbe, igaz ezekből két gólt is szerzett.

„Nem a legjobb meccsünket játszottuk, de mindkét félidőt kontroll alatt tartottuk, a második félidőt különösen! A Honvéd választott egy célfutballt, ebből az első félidőben volt egy komoly lehetőségük és rúgtak egy gólt belőle, nekünk az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt. A második félidőben váltottunk és jókor rúgtuk az egyenlítő gólt. Szerintem a Honvéd az 50-90. percig nem nagyon jutott a kapunk közelébe, kivéve egy-két alkalommal, mint a második góljuk előtt, amikor elkövettük a hibáinkat. Két komoly egyéni hibából kaptunk két gólt, ez nem jelenti azt, hogy a Honvédnak nem volt helyzete, de nekünk is volt! Nem beszélve a 93. percről amikor akkora kapufát lőttünk, amire Tujvel mozdulni sem bírt. A látottak alapján a döntetlen minimálisan jobban megfelelt volna a játék képének” – értékelt Aczél Zoltán vezetőedző.

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 19. forduló

HR-Rent Kozármisleny – Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Kozármisleny, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Z.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Major 85.), Horváth D. – Molnár Á., Horváth P. (Tóth Z. 81.), Kirchner – Daru (Vajda 61.) Vezetőedző: Aczél Zoltán

Budapest Honvéd: Tujvel – Eördögh, Kánoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes 67.), Adorján (Bocskay 87.), Holman – Kerezsi (Nyitrai 78.), Bobál, Krajcsovics Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Horváth P. 48., illetve Holman 34., 79. percben

Fotó: kozarmislenyse.hu