Kezdőlap Sport Kosárlabdás v...

Kosárlabdás vereség a szomszédvári rangadón – kár az utolsó negyedért

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rögtön a szezon elején belecsapott a közepébe az NKA Universitas Pécs a női kosárlabda élvonalban. A baranyai lányok egy hét alatt három meccset játszanak, és a hétvégi győztes nyitány után kedden este máris komoly szomszédvári rangadó várt rájuk Szekszárdon.

A lányok nem izzadtak meg túlságosan az új évad első tétmérkőzésén, hiszen 82:43 arányban verték a ceglédieket. A pécsiek csapatkapitánya, Weninger Virág 13 pontig jutott az önbizalmat adó találkozón.

Elég kevés időnk volt a szombati meccs után, de úgy gondolom tudtunk regenerálódni. Szekszárdon nagyon nehéz játszani, náluk a védekezésen és az agresszivitáson lesz a hangsúly, remélem, fel fogjuk tudni venni a tempójukat. Én bízom a csapatunkban és bízom a győzelemben” – mondta a kiváló játékos a klub honlapján.

A TARR KSC Szekszárd elleni összecsapáson jól kezdett a pécsi együttes és az első negyed után három ponttal vezetett. A második tízpercet néggyel nyerte a házigazda, így izgalmas folytatásra volt kilátás. A folytatásban azonban már a tolnaiak diktálták a tempót és a negyedik negyedben állva hagyták ellenfelüket. A triplákban is gazdag mérkőzésen a baranyaiak végül 81:60 arányban maradtak alul.

Gratulálok az ellenfelünknek, látszik, hogy beérett rendszerben játszanak. Megvoltak a helyzeteink, de sajnos nem sikerült a mi javunkra fordítani a lehetőségeket. Sok apró dolgon ment el a meccs, nem zártunk ki rendesen, és a dobásainkat is jobban kellett volna megválogatni – persze ebben benne van az én felelősségem is. Nagyon fiatal csapatunk van, és ezeket a játékhelyzeteket meg kell nekünk is élni, gyakorolni és felkészülni a következőkre” – nyilatkozta a lefújás után Jovan Gorec edző.

Női kosárlabda NB I., A-csoport

Tarr KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs 81–60 (14–17, 22–18, 20–14, 25–11)

NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Weninger 6, Smailbegovic 8/3, Mérész 8, Williams 9/3. Csere: Wallace 13/9, Olawuyi 2, Tadic 9, Laczkó 2, Kiss 2, Halmágyi Kitti -, Halmágyi Kata -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.


Az 1. fordulóban:

VBW CEKK Cegléd–NKA Universitas Pécs 43–82 (9–28, 12–24, 6–9, 16–21).

NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Weninger 13/3, Halmágyi Kitti -, Mérész 10, Williams 8. Csere: Tadic 8, Laczkó 10/6, Kiss 13/3, Olawuyi 4, Halmágyi Kata 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.

Fotó: peacpecs.hu