Kezdőlap Sport Győzelemmel b...

Győzelemmel búcsúztak a lányok a nemzetközi porondtól

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két ponttal legyőzte a török Melikgazi Kayseri együttesét az NKA Universitas Pécs a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, de ez kevés volt a továbbjutáshoz.

A feldobás után a törökök hozták el a labdát és az első kosarat is ők szerezték, Holmes révén egy hárompontossal indítottak. Négy perc elteltével 3-3 volt az eredmény. Peyton Williams labdákat szerzett, majd lassan a pontgyártás is megindult. A Kayseri vette kezébe az irányítást Cuic vezérletével, majd Ellenberg hármasával 14-7-re vezetett a vendégcsapat. Jovan Gorec vezetőedző időt kért, de továbbra sem ment úgy a dobás, ahogy azt szerette volna.

12-20-ról indult a második negyed, Simon Zsófi középtávolijával, majd Mérész Beatrix betörésből elért kosarával négy pontra feljött a házigazda. A Pécs elkapta a fonalat és Peyton Williams kosaraival fordítani tudott, a 19. percben 26-25 volt az állás.

A térfélcsere után a Kayseri ismét ellépett pár ponttal, a baranyai lányok pedig minden egyes találatért nagyot küzdöttek a pályán. Az idő azonban vészesen fogyott és már nem az volt a kérdés, hogy sikerül-e ledolgozni az idegenben összeszedett 11 pontos hátrányt, hanem hogy összejön-e hazai környezetben a győzelem. Bő öt perccel a vége előtt Holmes két ziccerével 58-55-re a vendégek vezettek. A 34 esztendős Petronyte fáradhatatlannak tűnt, 24. pontját is megszerezte és 19 lepattanónál járt a 37. percben úgy, hogy szinte végig a pályán volt (59-63). Az utolsó másfél percre 66-66-tal fordultak a csapatok. A győzelem végül összejött, egy harcos, jól kosárlabdázó török csapatot sikerült legyőzni 72-70-re, összegzett az egyesület honlapja.
   
„Jó meccset játszottunk, sőt, három és fél percnyi kihagyástól eltekintve mindkét találkozón jól játszottunk, és nyolcvan pont alatt tartottuk otthon és idegenben is azt a Kayserit, akik rendszerint 80 fölött termelnek a török bajnokságban. A 11 ledolgozandó pont miatt sokszor siettettük a támadásainkat, elhamarkodott döntéseket hoztunk, de összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen így is sok tiszta dobóhelyzetet alakítottunk ki, más kérdés, hogy részben a nyomás, részben a rutintalanságunk miatt egy jelentős részüket kihagytuk” – mondta a találkozó után Jovan Gorec vezetőedző.

„Tudtuk előre, hogy nehéz mérkőzés lesz, és úgy is lett. Szívünket-lelkünket kitettük a pályára, beleadtunk mindent, de nem egyszerű azzal a tudattal játszani, hogy nem elég egyszerűen nyerni, minimum 12 ponttal kell. Jól védekeztünk, de támadásban szenvedtünk, és emiatt nem sikerült elérni a kitűzött célunkat” – tette hozzá a pécsiek játékosa, Peyton Williams.

Női kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

NKA Universitas Pécs – Melikgazi Kayseri 72-70 (12-20, 17-9, 17-18, 26-23)

Pécs. 800 néző. V.: Zoran Mitrovski (MKD), Josip Mikulic (CRO), Maid Lasetovic (BIH)
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 12/3, Wallace 14/9, Simon 2, Mérész 14, P. Williams 12. Csere: M. Williams -, Kiss -, Smailbegovic 8/6, Weninger 10/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

Fotó: peacpecs.hu