Kezdőlap Sport Felébredt tél...

Felébredt téli álmából és fontos meccset nyert a Komló

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen fontos mérkőzést nyert a komlói együttes a férfi kézilabda élvonalban. A baranyaiak a bajnoki szünet utáni első találkozón hazai pályán fektették két vállra a NEKA gárdáját.

A várakozásoknak megfelelően indult a mérkőzés, a vendégek nyitott védekezése kezdetben láthatóan gondot okozott a komlói támadóknak. Eleinte felváltva estek a gólok, aztán négy egységgel elléptek a somogyiak. A 11 perces hazai gólszünetet Melnicsuk törte meg, majd Jerkovics is betalált, de ez csak arra volt elég, hogy három gólra jöjjön fel a csapat a szünetig.

A térfélcsere után a harcos Komló ledolgozta hátrányát, Melnicsuk egy indítás után egyenlített (17-17). Ezt követően a mezőny legjobbja, Urbán szélről mattolta Deményit, Szöllősi szép találata után pedig 22-18 állt a táblán. Az utolsó 10 perc nagy rohanással kezdődött. Bogdanics megnyugtató gólt szerzett, majd Menyhárt nagyot lökött a győzelem felé a csapaton (25-19). Az előnyből az utolsó percekre is maradt, így végül megszületett a fontos diadal.

Az első félidőben – mondhatnám – téli álmunkat aludtuk a barlangban. Kijöttünk a 2. félidőbe, és azzal a mentalitással, azokkal az emóciókkal dolgoztunk, amik pozitív irányba visznek. Az 1. félidőben nagyon sok buta hibánk volt, labda nélkül nem mozogtunk megfelelően a mélységben nyitott védelemmel szemben. A második félidőben rendbe tettük ezeket a dolgokat. Támadásban és védekezésben is azt játszottuk, ami jellemez bennünket. A szurkolók támogatásával sikerült megfordítanunk a meccset. Mindig mondom: „ilyen hangulatban szégyen és vétek rosszul kézilabdázni. Köszönöm a támogatást a szurkolótáborunknak újra. Nem végeztünk semmivel, nagyon hosszú a tavasz, sok harc vár még ránk. Készülünk a Budakalász elleni mérkőzésre” – mondta w lefújás után Marosán György, a Carbonex-Komló Vezetőedzője.

Köszönöm a NEKA fair játékát, és sok sikert kívánok a továbbiakban nekik! Nagyon görcsösen kézilabdáztunk az első játékrészben, a második félidőben már ezeket a hibákat javítottuk. Fantasztikus volt a védelmünk mögöttük a két kapusteljesítmény” – tette hozzá Jerkovics Szrecsko, a Carbonex-Komló átlövője. 

K&H Kézilabda Liga 14. forduló:

Carbonex-Komló – NEKA 28:24 (11:14)

Városi Sportközpont, 800 néző V: Sándor Gy.,Szabó B.

KOMLÓ: Merovszki – Urbán 6, Bogdanics 2, Rotim 4, Melnicsuk 6/1, Jerkovics 3, Menyhárt 3. Csere: Granics (k), Vekics, Váczi 1/1, Szöllősi 2, Ács 1, Bodnár, Varga Sz., Edző: Marosán György

Fotó: komlosport.hu