Kezdőlap Gazdaság Pécsről Münch...

Pécsről Münchenbe és Máltára is utazhatunk repülővel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A állami többségi tulajdonba került Pécs-pogányi repülőtérről Máltára és Münchenbe is indulnak menetrendszerinti járatok márciustól – közölte Hoppál Péter, pécsi fideszes parlamenti képviselő és a Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfőn a közösségi oldalán.

Egy magánbefektető közreműködésével indulhatnak el a müncheni járatok, amivel a németországi üzleti partnerek számára is kedveznek, hiszen a Baranyának és hazánknak hagyományosan erősek a német üzleti kapcsolatai. Rajtuk kívül a vármegyébe érkező német turisták, valamint a Baranyában tanuló külföldi egyetemistáknak is fontos lehet, hiszen Münchenből rengeteg országba indulnak még járatok, így gyorsabbá válhat számukra az utazás Pécsre.

Az új repülőjárat másik iránya a turisták számára népszerű, a Földközi-tengerben az olasz csizma alatt található szigetre, Máltára vezet. Máltán már tavasszal is remek az időjárás, ősszel pedig még nyugodtan lehet fürdeni a tengerben. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen jegyárakkal lehet számolni, de annyi tudható, hogy az üzemeltetők nem kértek hozzájárulást az önkormányzattól és az államtól.

Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő hétfő esti videós bejelentkezésében azt hangsúlyozta, hogy a kormányzati szerepvállalás biztosítja a reptérnek a stabil működés és ez az alapja minden új lehetőségnek, fejlesztésnek.

A kormány ugyanis 2021-ben vásárolta meg a baloldali önkormányzattól a reptér tulajdonjogának többségét, s már akkor bejelentették, hogy további fejlesztéseket terveznek.