Kezdőlap Sport Így esett ki ...

Így esett ki a Szentlőrinc…

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB II-ben maradásért kellett (volna) harcolni a BVSC-Zugló elleni osztályozós párharc második mérkőzésén, de hiába játszottak hazai pályán, hiába volt tömve a lelátó a szurkolókkal, az ellenfél győzött – írja a Szentlőrinc SE.

Miután az első meccsen, idegenben 0-0-s döntetlent értek el, elég lehetett egy soványka egygólos győzelem is ahhoz, hogy elérjék célunkat – márpedig egy harmadosztályból érkező ellenfelet hazai pályán igenis le kellett volna tudni gyűrni! A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy nem is jelent ez gondot, Grumics többször is helyzetbe került: az 5. percben például ziccere volt, ám nem tudta az üres kapuba lőni a labdát, a bal kapufát találta telibe. Az első félidőben a vendégek teljesen veszélytelenek voltak a Szentlőrincre, ugyanakkor az látszott, hogy a védelmüket elég alaposan megszervezték.

A második félidőnek 0-0-ról rugaszkodtak neki a csapatok, aztán néhány perccel később már vezethettek volna a vendégek: egy támadáson belül kétszer is a felső léc mentette meg a Szentlőrincet. A hazaiak azonban nagyon lagymatagon, lassan futballoztak, hiányoztak a jó egyéni megoldások, az extrák, így a BVSC különösebb megerőltetés nélkül állta a sarat. A 71. percben aztán jött a hidegzuhany, ugyanis Horváth Rolandot hátulról meglökték a 16-oson belül, Karakó játékvezető büntetőt ítélt, amit Szilágyi kíméletlenül bevágott a bal alsóba (0-1).

Volt még vissza húsz perc, ennyi idő alatt nem csak egyenlíteni, fordítani is lehet! Előbbi sikerült is, a 82. percben ugyanis Rétyi beadását követően Novák Zsombor fejelt a jobb alsóba (1-1). De jött egy nagy egyéni hiba, amit Horváth Roland a 89. percben gólra váltott, ezzel vége is lett az NB II.-nek.

Kép és szöveg forrása: Szentlőrinc SE