Kezdőlap Sport „Épülünk, fej...

„Épülünk, fejlődünk, de nekem sincs varázspálcám” – továbbra is az első pontokra várnak a komlói kézilabdázók

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs könnyű helyzetben az NB I-ben szereplő komlói férfi kézilabdacsapat. A formálódó együttes az új évadban még nem szerzett pontot, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal is, hogy a sorsolás sem volt túl szerencsés. A fiúk legutóbb partiban voltak a jó erőket felvonultató Fradival is, mégis vesztesen hagyták el a játékteret. A Komló a hétvégén Gyöngyösön folytatja, minden szempontból jól jönne egy bravúr.

A Carbonex-Komló legénysége az új évad első fordulójában egygólos, fájó vereséget szenvedett Balatonbogláron, a NEKA otthonában, majd hazai pályán kapott ki két találattal a középmezőnyt erősítő budakalásziaktól. A szegedi papírforma-eredmény után a Ferencváros látogatott Baranyába és a fiúk hiába vették fel a versenyt a bajnokságban remekül rajtoló zöld-fehérekkel, nem hozott pontot a konyhára a küzdésük. A Fradi 30:26 arányú győzelemmel távozott Komlóról.

Látni kell, hogy egy teljesen új csapatot építünk nyár óta. Ez nem csettintésre megy, nincs varázspálcám. Mindent megtettünk, mindent kiadtunk, állva haltunk meg, ha lehet ilyet mondani. Nagy szerelmese vagyok a Ferencváros játékának, az egyik legszebb kézilabdát játsszák Magyarországon. Gyorsak, minden elemét a játéknak jól művelik, nagyon nehéz ellenük felkészülni. A realitás, hogy sokkal jobb csapat a Ferencváros. Dolgoznunk kell, hogy pár hét múlva – ebben a borzalmas őszi sorsolásban – elkezdjük gyűjteni a pontokat. Nekünk fókuszálni kell a célokra, tudjuk a dolgunkat, a szurkolókat vihetik az érzelmek, bennünket nem. Épülünk, fejlődünk, és megyünk azon az úton, amit elterveztünk” – összegezte eddigi tapasztalatait Marosán György, a Carbonex vezetőedzője az egyesület honlapján.

A komlói kézilabdázók az 5. fordulóban a 12. helyen álló, 2 pontos Gyöngyös otthonában lépnek majd pályára az előttünk álló hétvégén – ez sem lesz könnyű menet.

Ez történt eddig a K&H Kézilabda Ligában

1. forduló:

NEKA – Carbonex-Komló 21:20 (13:13)

2. forduló:

Carbonex-Komló – CYEB Budakalász 22:24 (10:11)

3. forduló:

OTP Bank-Pick Szeged – Carbonex-Komló 37:24 (17-14)

4. forduló:

Carbonex-Komló – FTC-Green Collect 26:30 (13-13)

Fotó: komlosport.hu