Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsinórban ötödször is győztesen hagyta el a játékteret a Szentlőrinc SE együttese a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjában. A csapat a sereghajtó szekszárdiakat látta vendégül és 2-0-ra nyert. Előbb Grabant, majd Rétyi talált a hálóba.

A baranyai legénység éllovasként látta vendégül a pontvadászat 9. fordulójában a tabella utolsó helyén álló szekszárdiakat. A mérkőzés elején még megvillant egy-két alkalommal a vendéggárda, a folytatásban aztán kézbe vette az irányítást a Szentlőrinc SE és sikerült egymás után több helyzetet is kialakítani. A fölény a 39. percben érett góllá, Grabant Bence tizenegyesből vette be a tolnai kaput.

A térfélcserét követően hamar jött az újabb találat: a 49. percben Hleba szabadrúgása után Rétyi Róbert növelte a hazai előnyt. A találkozó hátralévő részében is a házigazda uralta a játékot, a fiúk a kapufáig is eljutottak, újabb gól azonban nem született. A meccs utolsó pillanataiban egy szerencsétlen ütközést követően Hlebát hordágyon kellett levinni a pályáról.

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Kívülállóként hajlamosak vagyunk egy olyan mérkőzést már előre teljesen egyértelműnek elkönyvelni, ahol az élen álló csapat találkozik a sereghajtóval. A labdarúgás azonban nem ilyen egyszerű. Egy olyan együttessel találkoztunk, amely az életéért küzdött és szervezetten játszott. Kiharcoltuk a fölényt, voltak lehetőségeink és gólokat is szereztünk, így nem panaszkodom. Ha jobban koncentráltunk volna a támadózónában, akkor talán kijött volna a valós különbség a két csapat között.” – értékelt a lefújás után Pichler Gábor vezetőedző.

A szentlőrinci társulat az Iváncsával holtversenyben, 25 megszerzett ponttal áll a tabella élén. Az együttes vasárnap 11 órakor a Ferencváros II. otthonában vív rangadót.

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 9. FORDULÓ

Szentlőrinc – Szekszárdi UFC 2-0 (1-0)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes (Sághy, 63.), Tamás L., Kiss-Szemán (Németh M., 72.) – Medgyesi, Hleba, Kiss K. – Grabant (Kiss M., 82.), Novák (Szabó Z., 63.), Rétyi (Ulrich, 63.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Grabant (39. perc – 11-esből), Rétyi (49. perc)

A 9. forduló további eredményei: PTE-PEAC–Paks II. 0-2, Fehérvár II.–Dunaföldvár 2-4, Érd–Ferencváros II. 1-1, Kaposvár–Bonyhád-Majos 1-0, Mohács–MTK II. 0-1, Dunaújváros–Iváncsa 0-5, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Nagykanizsa 5-3.

Fotó: Szentlőrinc SE