Kezdőlap Sport A 17 éves Maj...

A 17 éves Major Péter meghálálta a szentlőrinci szakvezetés bizalmát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrinc SE nem csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 17 fordulón át megőrizte veretlenségét, hanem azzal is, hogy több fiatal játékos is élt a bizalommal a pályán. A saját nevelésű Major Péter nem csak játszott, gólt is szerzett az ősszel.

A fiatal futballista Szigetváron ismerkedett meg a sportág alapjaival, aztán jó néhány évvel ezelőtt több társával együtt Szentlőrincre érkezett. Tudta, hogy itt magasabb szintű szakmai munkát végezhet, ami remek hatással lesz a további fejlődésére.

„Tudtam, hogy a szentlőrinci labdarúgás előrébb tart, mint a szigetvári, így elsősorban ezért váltottam – mondta a most 17 éves Major Péter az egyesület honlapján. – A rövid távú célom az volt, hogy az utánpótlásban folyamatosan fejlődjek, majd lehetőség szerint minél előbb bemutatkozzam a felnőtt csapatban. Ez már az előző szezonban összejött, hiszen játszhattam a megye I-es együttesben miután betöltöttem a 16. életévemet és rendszeresen lehetőséget is kaptam. Nagyon örültem ennek!”

A támadó a 2023/2024-es idényben már az NB III-ban szereplő felnőtt csapatban is pályára léphetett. A Bonyhád-Majos elleni bajnokin kezdő volt, és a 14. percben megszerezte első gólját ebben a mezőnyben, ráadásul a Marcali elleni Magyar Kupa-meccsen is betalált, bizonyítva, hogy van benne spiritusz.

„Természetesen nagyon örülök annak, hogy az NB III-as csapatnál is számítanak rám, emellett az U19-es együttesben is rendszeresen játszom. Kemény ez a kettős terhelés, de jól bírom, mert a felnőtteknél nagyon jól sikerült a nyári alapozás. Rendkívül fontosnak tartom a fejlődésem szempontjából, hogy ennyi idősen már játszhatok a harmadosztályban, jólesik, hogy élvezem a bizalmat, amit szeretnék is meghálálni” – tette hozzá a játékos.

Major Péter elárulta: társaihoz hasonlóan a nagy vágya az, hogy a következő évadban már az NB II-ben bizonyítson és minden tőle telhetőt meg is tesz majd ezért a folytatásban.

Fotó: szentlorincse.hu