Kezdőlap Politika Polgármester-...

Polgármester-választások jönnek a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két településen is ismét a várják a voksolókat.

Időközi polgármester-választást tartanak a falu korábbi vezetőjének lemondása miatt a Baranya megyei Bürüs községben vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint a tisztségért három független jelölt, Kovács László, Kozma István és Sárosi Gyula indul, rájuk a névjegyzékben szereplő 68 választópolgár szavazhat a település egyetlen szavazókörében.

A megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő községben azért van szükség az időközi választásra, mert a települést 2014 óta irányító független polgármester, Kolat Irén lemondott posztjáról.

 Időközi polgármester-választást tartanak a falu korábbi vezetőjének halála miatt a Baranya megyei Ilocska községben vasárnap.

A tisztségért öten indulnak: Jankovics János, Kehi József, Mészáros József, Polyák Erika függetlenként, Kós Zoltán István pedig a Munkáspárt színeiben kéri a választók bizalmát.

A horvát határszélen, Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő Ilocska község egyetlen szavazókörében 197 választópolgár szerepel a névjegyzékben.