Kezdőlap Kultúra Lexikon készü...

Lexikon készül Komlóról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hoppál Péter kulturális államtitkár a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az egykori bányászváros emlékeit, fontosabb személyeit, történéseit összegyűjtik és megörökítik az utókornak.

Komló Lexikon munkacímmel vágnak bele a szerkesztők abba a nagyszabású munkának, amely a rómaiak által is lakott, hosszú évszázadokon át kisközségként létező, majd a szénbányászat fejlődésével nagyobb községgé, s végül a szocializmusban több tízezres bányászváros múltját igyekszik feltárni.

A szerkesztők között Grünwald Gézát, a Dunántúli Napló egykori szerkesztőjét, Korbuly István művelődésszervezőt, a Komlóért Egyesület elnökét, Hoppa Józsefet, egykori parlamenti képviselőt, volt gimnáziumigazgatót, Harnóczy Márta nyugalmazott színházigazgatót, Jakab Rózsát, Steinerbrunner Ibolya könyvtárigazgatót, Grünvald Matyás bányamérnököt, Cserdi Andrást, a komlói muzeális gyűjtemény korábbi igazgatóját és Péter Szabó Zoltán fotóst találjuk.

A szerkesztőbizottság a városban élők segítségét is kéri, hogy minél pontosabban tudják bemutatni a település múltját.