Kezdőlap Kultúra Egységes, hiá...

Egységes, hiánypótló kiadványba kerülhetnek Siklós értékei

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Agrárminisztérium által a nemzeti értékek népszerűsítésének, megismertetésének támogatására kiírt pályázat adhat lehetőséget arra, hogy hiánypótló kiadványok szülessenek Siklós épített örökségéről és hagyományairól.

Az agrártárca által kiírt pályázat célja, hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára azért, hogy azok a mindennapjaik részévé váljanak, maradjanak.

A siklósi képviselőkkel történt egyeztetés után Riegl Gábor polgármester döntött úgy, hogy megragadja a város a lehetőséget és négymillió forintos igényre pályázatot ad be. Az összegből a dél-baranyai város helyi értékeket bemutató kiadványok megjelentetését tervezi.

A Vince-nap is bekerülne

Jelenleg ugyanis sem az önkormányzat, sem a város, sem pedig Siklós legnagyobb turisztikai attrakciója, a vár sem rendelkezik nyomtatott kiadvánnyal. A pályázat keretében a város azon értékeit mutatnák be, amelyek szinte teljességében lefedik a települési értékbizottság, illetve a képviselő-testület által jóváhagyott települési értéktárban szereplő értékeket. Összesen három kiadványban nemcsak a helyi, hanem a környék lakosainak és az idelátogató turistáknak is egyaránt szóló információkat osztanak majd meg.

Szerepelni fog bennük a siklósi vár, a Malkocs bej dzsámi, a Siklósi Római Katolikus Plébánia, a Református templom, a Szent Demeter szerb-ortodox templom, illetve a Tenkes kapitánya kultusza, valamint a Vince-nap hagyománya.