Kezdőlap Krimi Vonattal ütkö...

Vonattal ütköztek: anyuka és gyermeke halt meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sásdon egy autó a működő fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeüközött az érkező vonattal. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt írta, a balesetben az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyermek ellátása még tart.

Csütörtök délután a Pécsről 14:48-kor Dombóvárra elindult személyvonat (8053) személyautóval ütközött Sásdon, a Temető utcai vasúti átjárónál. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg – közölte a Mávinform.

A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan éjszakáig – Dombóvár és Godisa között szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok közlekednek. Az átszállások miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

Jusztinger János polgármester a közösségi oldalán az alábbi közleményt jelentette meg: „Sásd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete őszinte együttérzését fejezi ki a ma délutáni szörnyű vonatbaleset áldozatainak hozzátartozói felé. Önkormányzatunk a tőle telhető minden segítséget megad a család számára”.