Kezdőlap Közélet 5740 ügyről b...

5740 ügyről beszélt Nagy Csaba

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2022-es tevékenységéről szóló beszámoló vitájával folytatta munkáját hétfő este a parlament.

Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához 5740 ügy érkezett, ezek közül 1540 elektronikus úton érkezett. A legtöbb beadványt, 1121-et Budapestről, a legkevesebbet, 47-et pedig Tolna vármegyéből küldték.

A hivatal magas szakmai színvonalon látja el a feladatait – közölte a Fidesz vezérszónoka, a Nyugat-Baranya parlamenti képviselője, Nagy Csaba. Hangsúlyozta, hogy a beszámoló részletes tájékoztatást ad a biztos és helyetteseinek munkájáról.

A beszámolóból kiolvasható, hogy a biztos igyekszik minél szélesebb kapcsolatokat ápolni a nemzetközi emberijog-védelem területén működő intézményekkel – hívta fel a figyelmet a képviselő.

 A személyes ügyintézés érdekében a főváros mellett hat régióközponti nagyvárosban Szegeden, Debrecenben, Győrött, Székesfehérváron, Miskolcon és Pécsett is területi irodák nyíltak – emlékeztetett.

 A vezérszónok kiemelte, a nemzetiségek joginak védelmét ellátó biztoshelyettes beszámolójából kiderül, hogy a hivatal munkatársai 315 ilyen ügy kezelését kezdték el, ezek közül 192 a roma közösség tagjainak beadványa volt.