Kezdőlap Gazdaság Folytatódik a...

Folytatódik a földértékesítési program!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya vármegyében 11 településen mintegy 489 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz június 28-án és július 4-én. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat, valamint a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Baranya vármegyében – Apátvarasd, Berkesd, Gyöngyösmellék, Magyarsarlós, Martonfa, Meződ, Nemeske, Regenye, Sellye, Szentegát, Szentlászló, Szentlőrinc közigazgatási területén – összesen mintegy 489 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket június 28-án, illetve július 4-én 9.00 órai kezdettel rendezik meg a Baranya Vármegyei Kormányhivatal 7634 Pécs, Kodó dűlő 1. szám alatt található épületének tárgyalóteremében. A licitálásra regisztrálni az adott árverést megelőző munkanapon 8.30 és 12.00 óra között, az előzőekben megjelölt helyszínen (7634 Pécs, Kodó dűlő 1.) lehet majd.

A vármegyében árverésre kijelölt földek részletes adatait, valamint a regisztráció, illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetmények itt olvashatók: KLIKK IDE és KLIKK IDE!