Kezdőlap Gasztro Legendás term...

Legendás termelői bolt nyílt

Pécs, Budapest után Görcsönyben nyitott új húsboltot és falatozót a Bőközi Legendás, az Ormánságból elindult cég. A megnyitót szombaton tartották meg.

Helyi termelésből származó remek húsok, kolbászok, szalonnák – ezek sorakoznak a görcsönyi kisbolt új húspultja mögött, ám nemcsak erre helyezték a hangsúlyt, hanem arra is hogy egy-egy finom, helyben sült kolbásszal, hurkával, pecsenyével is kiszolgálják a vásárlókat. Sőt, igyekeztek helyi termelők borait is polcokra tenni, valamint szabadtartású tojás is kapható. Arra is törekednek, hogy mindig legyen friss és jó minőségű pékáru az üzletben, mert azt érzékelték, a helyiek igencsak nyitottak erre.

Kőszegi Tamás polgármester a megnyitón lapunknak elmondta, a Bőközi Legendás és az önkormányzat együttműködésében valósult meg és a Bőközi Mini Húsbolt és Falatozó, régi vágyuk teljesül azzal, hogy valóban egy helyi termelői kisbolt nyílt meg náluk, igyekeznek a minőség felé elindulni. A keszüi pékségből érkezik a pékáru, helyi termelők adják a tejet, a savanyúságot, a boltban kaphatóak a közfoglalkoztatási program keretében a faluban készült gyümölcsitalok. Az üzlet mellett termelői piac is van, amelyet az önkormányzat hozott létre több lépcsőben szintén a közfoglalkoztatási programban.

Molnár Balázs ügyvezető megköszönte az önkormányzat, valamint a német nemzetiségi önkormányzat segítségét, támogatását és reményét fejezte ki, hogy az üzlet elnyeri a lakosok tetszését és mindenki megtalálja a kedvére valót náluk.

Nagy Csaba, a térség parlamenti képviselője is részt vett a megnyitón. Arról szólt, hogy nagyon nagy fába vágták a fejszéjüket azzal, hogy elindították a Bőközi Legendást, ami valóban legendás projektté vált, egyben reméli, hogy Budapest, Pécs után Görcsönyben is sok vásárlója lesz a kézműves termékeknek.

A Bőközi Legendás története Drávacsehi, Szaporca és Tésenfa községek összefogásával indult és a belügyi tárca támogatásával tudtak létrehozni üzemüket. Két termékük is díjat nyert a SPAR Hungaricool versenyen, így az ormánsági sikertörténet, a „Bőközi Legendás” termékei az Interspar polcain is elérhetőek.