Kezdőlap Gasztro Elkészült a n...

Elkészült a nagy mecseki gasztrokalauz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Keleti-Mecsek Egyesület kiadásában elkészült a Falatról Falatra – Gasztroélmények a Mecsek-Völgység-Hegyháton című könyv, melynek következő nyomdai munkálatait készítik már elő. Ehhez kapcsolódóan előzetes igényfelmérést készít a szervezet, a kérdőívet ezen a LINKEN lehet elérni.

A szervezet egyben köszöni a térségben lévők segítő hozzáállását, hiszen róluk szól ez a könyv, a gasztronómiai sokszínűséget ők adják a vidéknek. Az egyesület szerint a könyv árát az előzetes igényfelmérés után kialakult mennyiség fogja megadni. (A nyomdai ár kedvezőbb, ha nagyobb mennyiséget rendelnek.)

Mint ismert, elindult már korábban az a kezdeményezés, amellyel „Baranya és Pécs Európa Gasztronómiai Régiója 2026” címmel a megye és a város közösségei reflektorfénybe állíthatják Európa és a világ számára a helyi gasztronómiai különlegességeket, kulturális, nemzetiségi és örökségi értékeinket.

A térség sokszínűségét mutatják a kisebb-nagyobb szüreti fesztiválok mellett a Orfűi Medvehagyma és a Villányi Szüreti Fesztivál, a Sokác Babfőző, a Dunamenti Halfesztivál a Fekedi Stifolder Fesztivál, vagy éppen a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál is.

A Falatról Falatra kiadvány pedig kifejezetten a szűkebb, kisebb régió különlegességeit, hagyományos ízeit vonultatja fel.